Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τελεσίγραφο της Κομισιόν στην Ουγγαρία για το νόμο περί Τύπου

Τελεσίγραφο της Κομισιόν στην Ουγγαρία για το νόμο περί Τύπου

Περιθώριο δύο εβδομάδων έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ουγγαρία για να αποδείξει ότι ο νόμος της για τη λειτουργία των ΜΜΕ, που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στην ΕΕ, δεν αντιβαίνει στο ευρωπαϊκό δίκαιο, απειλώντας την με νομικές διαδικασίες. Οι επικριτές της νέας νομοθεσίας υποστηρίζουν πως το νέο πλαίσιο συγκεντρώνει όλη την εποπτεία του Τύπου στα χέρια του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος.

Περιθώριο δύο εβδομάδων έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ουγγαρία για να αποδείξει ότι ο νόμος της για τη λειτουργία των ΜΜΕ, που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στην ΕΕ, δεν αντιβαίνει στο ευρωπαϊκό δίκαιο, απειλώντας την με νομικές διαδικασίες.

Η αρμόδια Επίτροπος Νέλι Κρους απέστειλε την Παρασκευή σχετική επιστολή στην ουγγρική κυβέρνηση. Όπως επιβεβαίωσε στο Reuters εκπρόσωπος της Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να κινηθεί νομικά κατά της Βουδαπέστης εάν περάσουν οι δύο εβδομάδες.

Ο αμφιλεγόμενος νόμος διαβιβάστηκε στις Βρυξέλλες μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, όμως οι αξιωματούχοι της Κομισιόν είχαν αρχίσει ήδη να μελετούν την παραλλαγή του που είχε δημοσιευθεί νωρίτερα στην Εφημερίδα της ουγγρικής Κυβέρνησης.

Τότε, η Ν.Κρους είχε ήδη εκφράσει τις ανησυχίες της, λέγοντας πως ο νέος νόμος δεν φαινόταν «εκ πρώτης όψεως» να πληροί τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Οι επικριτές της νέας νομοθεσίας υποστηρίζουν πως το νέο πλαίσιο συγκεντρώνει όλη την εποπτεία του Τύπου στα χέρια του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος. Η εντονότατη κριτική στη Βουδαπέστη από τους Ευρωπαίους εταίρους της έχει επισκιάσει την ουγγρική προεδρία της ΕΕ που ξεκίνησε τον Ιανουάριο, δίνοντας λαβές στο Παρίσι, το Βερολίνο και το Λονδίνο να αμφισβητήσουν την ικανότητα της Ουγγαρίας να οικοδομήσει την απαραίτητη συναίνεση στους «27» για τα κρίσιμα ζητήματα του εξαμήνου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024