Κυριακή 12 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αποσείει το βαρύ παρελθόν των κυβερνήσεων Μπράουν και Μπλερ ο Εντ Μίλιμπαντ

Αποσείει το βαρύ παρελθόν των κυβερνήσεων Μπράουν και Μπλερ ο Εντ Μίλιμπαντ

Αποστάσεις από την οικονομική πολιτική του πρώην πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν, κυρίως στο θέμα των περικοπών στις δημόσιες δαπάνες, πήρε και επίσημα ο νέος ηγέτης των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ. Παραδέχθηκε λάθη της κυβέρνησης Μπράουν και ζήτησε συγνώμη γιατί ήταν μέλος κυβερνήσεων που έγιναν «δούλοι» των αγορών.

Αποστάσεις από την οικονομική πολιτική του πρώην πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν, κυρίως στο θέμα των περικοπών στις δημόσιες δαπάνες πήρε και επίσημα ο νέος ηγέτης των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ.

Σε ομιλία του στη λεγόμενη «Φαμπιανή εταιρεία» έναν όμιλο σκέψης του Εργατικού κόμματος, έδωσε το στίγμα της πολιτικής του, η οποία εκφράζει μεγάλη στροφή από την οικονομική πολιτική της τελευταίας εργατικής κυβέρνησης και αποβλέπει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του Εργατικού κόμματος.

Ο Εντ Μίλιμπαντ παραδέχθηκε ότι το Εργατικό κόμμα έκανε πολλά λάθη στην οικονομία και ότι ενήργησε καθυστερημένα στο θέμα των περικοπών στις δημόσιες δαπάνες. Κατά τον Μίλιμπαντ ήταν λάθος του Γκόρντον Μπράουν να μην προχωρήσει σε περικοπές μόλις άρχισε η οικονομική κρίση.

Επί πλέον ο Εντ Μίλιμπαντ καταλόγισε ως λάθος των τελευταίων Εργατικών κυβερνήσεων να βασίζουν την πορεία της βρετανικής οικονομίας στο πολύπλοκο τραπεζικό σύστημα του Σίτι του Λονδίνου.

Παράλληλα όμως ο αντέκρουσε τους ισχυρισμούς των Συντηρητικών ότι η οικονομική κρίση δημιουργήθηκε από την πολιτική των Εργατικών στα καλά χρόνια «να υπερδανείζονται και να υπερξοδεύουν».

Η εφημερίδα του Λονδίνου Ίβνινγκ Στάνταρντ επισημαίνει σε σχετικό δημοσίευμα ότι πριν από τις τελευταίες εκλογές ο Γκόρντον Μπράουν προειδοποιούσε τους ψηφοφόρους ότι το πρόγραμμα των συντηρητικών προβλέπει περικοπές στις δημόσιες δαπάνες σε ποσοστό 10%, αλλά μετά τις εκλογές αποκαλύφθηκε ότι το πρόγραμμα του Γκόρντον Μπράουν θα υλοποιούσε περικοπές σε ποσοστό 20%, ύψους 40 δισ. λιρών.

Οι αποστάσεις που παίρνει πλέον ο Εντ Μίλιμπαντ από τις κυβερνήσεις του Τόνι Μπλερ και του Γκόρντον Μπράουν επισημάνθηκαν και σε άλλο σημείο της ομιλίας του, όταν ζήτησε συγνώμη γιατί ήταν μέλος κυβερνήσεων που έγιναν «δούλοι» των αγορών και έχασαν κάθε επαφή με την καθημερινότητα και τις «απλές αξίες».

Ο Μίλιμπαντ έχει ήδη εκφράσει την άποψη ότι ήταν λάθος η απόφαση να συμμετάσχει η Βρετανία στον πόλεμο στο Ιράκ.

Ο νέος επικεφαλής του κόμματος της βρετανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στην επιτυχία των Εργατικών στην επαναληπτική εκλογή στην περιοχή Όλνταμ την περασμένη Πέμπτη, κάλεσε τους απογοητευμένους ψηφοφόρους των Φιλελεύθερων Δημοκρατών να ενωθούν με το κίνημα του Εργατικού κόμματος.

Αρκετές δημοσκοπήσεις διαπιστώνουν ότι σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων των Φιλελεύθερων Δημοκρατών εκφράζουν απογοήτευση για τη συμμετοχή του κόμματος τους στη συμμαχική κυβέρνηση και εκφράζουν πρόθεση να προσχωρήσουν στο Εργατικό κόμμα.

Δημοσκόπηση που δημοσίευσε η Ίβνινγκ Στάνταρντ εμφανίζει τον Εντ Μίλιμπαντ περισσότερο δημοφιλή από το Νικ Κλέγκ, τον αρχηγό των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, μεταξύ των ψηφοφόρων των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Δημάτος: «Από τον δεύτερο προκριματικό του Champions League ο πρωταθλητής Ελλάδας» (pic)

Πώς Σαχτάρ Ντόνετσκ και Ντινάμο Ζάγκρεμπ έστειλαν τον πρωταθλητή Ελλάδος στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Μαϊου 2024