Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στο Λίβανο ξανά ο πρωθυπουργός Χαρίρι, με την κυβερνητική κρίση να παραμένει

Στο Λίβανο ξανά ο πρωθυπουργός Χαρίρι, με την κυβερνητική κρίση να παραμένει

Ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού του Λιβάνου Σάαντ Χαρίρι επέστρεψε την Παρασκευή στη χώρα έπειτα από απουσία αρκετών ημερών κατά την οποία οι υπουργοί της Χεζμπολάχ και σύμμαχοί τους παραιτήθηκαν από την κυβέρνησή του προκαλώντας την πτώση της.

Ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι επέστρεψε την Παρασκευή στη χώρα έπειτα από απουσία αρκετών ημερών κατά την οποία οι υπουργοί της Χεζμπολάχ και σύμμαχοί τους παραιτήθηκαν από την κυβέρνησή του προκαλώντας την πτώση της.

Ο Χαρίρι, ο οποίος απουσίαζε από τη χώρα για μία εβδομάδα, δεν έχει αντιδράσει στις παραιτήσεις, οι οποίες ανακοινώθηκαν τη στιγμή που συναντούσε στην Ουάσινγκτον τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Χαρίρι είχε μεταβεί στη συνέχεια στο Παρίσι, όπου την Πέμπτη συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και την Παρασκευή στην Άγκυρα όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προτού επιστρέψει στο Λίβανο. Οι δύο ηγέτες που συζήτησαν και την πολιτική κρίση στο Λίβανο δεν πραγματοποίησαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

«Η σταθερότητα του Λιβάνου είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη σταθερότητα της περιοχής. Θεωρούμε όλους τους Λιβανέζους ως φίλους της Τουρκίας» είχε δηλώσει την Πέμπτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Σουλεϊμάν οφείλει να ξεκινήσει τη Δευτέρα διαβουλεύσεις με τις κοινοβουλευτικές ομάδες για το διορισμό νέου πρωθυπουργού.

Στο επίκεντρο της νέας κρίσης βρίσκεται το Ειδικό Δικαστήριο για το Λίβανο, το οποίο έχει αναλάβει να κατονομάσει και να κρίνει τους υπευθύνους της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι το 2005. Η Χεζμπολάχ αμφισβητεί το δικαστήριο αυτό γιατί επιζητεί, όπως έχει καταγγείλει, να κατηγορήσει την ίδια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Σαν συνοικιακό μαγαζάκι με… πλάτες: Η παρακμή της ΕΠΟ, το αλισβερίσι με τα εισιτήρια του τελικού και η απρέπεια στον κόσμο του Ολυμπιακού

Σκηνές απείρου κάλους στην ΕΠΟ με τον έναν να τα ρίχνει στον άλλον και όλους μαζί να μαρτυράνε για την «ντροπή» με τα εισιτήρια της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024