Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλη-φάντασμα το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Πόλη-φάντασμα το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Με πόλη-φάντασμα μοιάζει πλέον το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, που βρίσκεται στη δίνη των χειρότερων πλημμυρών που βίωσε ποτέ. Το ηλεκτρικό ρεύμα κόπηκε για λόγους ασφαλείας στα κτίρια της πόλης, ενώ χιλιάδες κάτοικοι την εγκαταλείπουν για να μετακινηθούν σε υψηλότερα εδάφη. Περίπου 20.000 σπίτια βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο από τις πλημμύρες.

Με φάντασμα μοιάζει το Μπρίσμπεϊν, η τρίτη σε μέγεθος πόλη της Αυστραλίας, η οποία βρίσκεται στη δίνη των χειρότερων πλημμυρών που βίωσε ποτέ. Το ηλεκτρικό ρεύμα κόπηκε για λόγους ασφαλείας στα κτίρια της πόλης, ενώ χιλιάδες κάτοικοι την εγκαταλείπουν για να μετακινηθούν σε υψηλότερα εδάφη.

Τα νερά κατακλύζουν την πρωτεύουσα της πολιτείας του Κουίνσλαντ, καθώς πάνω από 9.000 κτίρια έχουν πλημμυρίσει, ενώ άλλα 20.000 σπίτια βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο.

Στα δυτικά του Μπρίσμπεϊν, η πόλη του Ίπσγουιτς έχει κυριολεκτικά βυθιστεί, δημιουργώντας μια κατάσταση χάους.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της αστυνομίας, ο αριθμός των νεκρών φτάνει τους 12, καθώς εντοπίστηκαν ακόμη δύο σοροί.

Τα σωστικά συνεργεία βρίσκονται συνεχώς επί ποδός, ψάχνοντας τόσο για τυχόν επιζώντες, όσο και για θύματα.

Η πρωθυπουργός της πολιτείας του Κουίνσλαντ Αννα Μπλάι προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί δραματικά κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιούν οι υπηρεσίες ασφαλείας.

«Ο αριθμός των αγνοούμενων ανέρχεται ήδη σε 90. Είναι άτομα τα οποία δεν έχουν έρθει σε επαφή με τις οικογένειές τους», είπε και πρόσθεσε ότι «η αστυνομία εκφράζει μεγάλες ανησυχίες για την τύχη ακόμη 15 ανθρώπων».

«Τα καλά νέα είναι ότι οι βροχές έχουν σταματήσει, με αποτέλεσμα τα σωστικά συνεργεία να είναι έτοιμα να επεκτείνουν τις έρευνες τους», πρόσθεσε η πρωθυπουργός.

Συνολικά, από τα μέσα Νοεμβρίου, οι πλημμύρες που πλήττουν την Αυστραλία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 23 άτομα, σύμφωνα με τις Αρχές.

Το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών υπολογίζεται στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (4,9 δισεκατομμύρια δολάρια των ΗΠΑ) και η απωλεσθείσα παραγωγή στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024