Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κινητά με GPS για τους Κινέζους μαθητές ως «ασπίδα» κατά της βίας και των απαγωγών

Κινητά με GPS για τους Κινέζους μαθητές ως «ασπίδα» κατά της βίας και των απαγωγών

Περισσότερα από 100.000 κινητά τηλέφωνα εξοπλισμένα με GPS θα διανεμηθούν φέτος στα σχολεία του Πεκίνου ως μέτρο πρόληψης κατά της βίας και των απαγωγών των παιδιών, όπως αναφέρει τη Δευτέρα ο κινεζικός Τύπος. Τα κινητά θα φοριούνται σαν ρολόι σε παιδιά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Περισσότερα από 100.000 κινητά τηλέφωνα εξοπλισμένα με GPS θα διανεμηθούν φέτος στα σχολεία του Πεκίνου ως μέτρο πρόληψης κατά της βίας και των απαγωγών των παιδιών, όπως αναφέρει τη Δευτέρα ο κινεζικός Τύπος.

Το Ίδρυμα του Ερυθρού Σταυρού στο Πεκίνο διένειμε τα πρώτα 20.000 κινητά με GPS, που θα φοριούνται σαν ρολόι, σε παιδιά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα τηλέφωνα που επιτρέπουν τον εντοπισμό αυτού που τα «φοράει» δόθηκαν δωρεάν στα παιδιά και οι γονείς θα πληρώνουν τη συνδρομή που αντιστοιχεί στα 100 ευρώ σε δύο χρόνια.

«Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την ασφάλεια των παιδιών του Πεκίνου, όπου η εγκληματικότητα είναι αυξημένη» δήλωσε ο υπεύθυνος του προγράμματος Λιού Τσουάν.

Δεκαπέντε παιδιά και δύο ενήλικοι σκοτώθηκαν την περασμένη χρονιά από τον Μάρτιο ως τον Μάιο σε μεμονωμένες επιθέσεις εναντίον σχολικών κτιρίων.

Οι απαγωγές παιδιών αποτελούν μάστιγα στην Κίνα, όπου σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, περισσότερα από 200.000 παιδιά εξαφανίζονται κάθε χρόνο.

Το 2009, στη διάρκεια εξάμηνης εκστρατείας, βρέθηκαν περίπου 5.900 παιδιά που είχαν απαχθεί και εξαρθρώθηκαν 2.400 δίκτυα διακίνησης παιδιών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Επίσημο: Τέλος από τον Παναθηναϊκό ο Φατίχ Τερίμ

Παρελθόν και επίσημα από τον Παναθηναϊκό αποτελεί ο Φατίχ Τερίμ με τους πράσινους να ανακοινώνουν την αποχώρηση του Τούρκου τεχνικού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024