Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το Ισραήλ δυναμιτίζει την ειρηνευτική διαδικασία, καταγγέλλει η Παλαιστινιακή Αρχή

Το Ισραήλ δυναμιτίζει την ειρηνευτική διαδικασία, καταγγέλλει η Παλαιστινιακή Αρχή

Για «επικίνδυνη κλιμάκωση» της έντασης από πλευράς Ισραηλινών κάνει λόγο η Παλαιστινιακή Αρχή, αναφερόμενη στο θάνατο δύο Παλαιστινίων τις τελευταίες 24 ώρες στη Δυτική Όχθη. Οι Ισραηλινοί προχώρησαν σε πυραυλικές επιθέσεις κατά θέσεων της Χαμάς και ως αντίποινα για τις ρουκέτες που είχαν εκτοξεύσει Παλαιστίνιοι εντός του ισραηλινού εδάφους.

Για «επικίνδυνη κλιμάκωση» της έντασης από πλευράς Ισραηλινών κάνει λόγο η Παλαιστινιακή Αρχή, αναφερόμενη στο θάνατο δύο Παλαιστινίων τις τελευταίες 24 ώρες στη Δυτική Όχθη.

«Η ισραηλινή κλιμάκωση της δύο τελευταίες ημέρες έχει στόχο να διαλύσει κάθε ελπίδα για μια ειρηνευτική διαδικασία» τόνισε ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα.

«Ζητάμε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τη διεθνή κοινότητα να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσει η επικίνδυνη κλιμάκωση» πρόσθεσε ο ίδιος.

Δύο Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 48 ώρες: μια γυναίκα που είχε εισπνεύσει δακρυγόνο στη διάρκεια διαδήλωσης και ένας νεαρός, ο οποίος δέχθηκε ισραηλινά πυρά σε στρατιωτικό οδόφραγμα.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έπληξε δύο «στόχους» στη Λωρίδα της Γάζας τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή τραυματίζοντας δύο άτομα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι οι επιχείρησεις έγιναν σε αντίποινα για τις ρουκέτες που είχαν εκτοξεύσει νωρίτερα Παλαιστίνιοι εναντίον του Ισραήλ.

Από τη μία επίθεση τραυματίστηκαν δύο άτομα στο στρατόπεδο προσφύγων Νουσεϊράτ στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, ενώ στο δεύτερο χτύπημα επλήγη το στρατόπεδο προσφύγων Τζαμπλιέρε, βόρεια της πόλης της Γάζας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των ΕΔ του Ισραήλ, η μια επίθεση έγινε εναντίον ενός κέντρου της Χαμάς και η δεύτερη εναντίον εργαστηρίου όπου κατασκευάζονταν όπλα.

Η ισραηλινή υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας διευκρίνισε πως συνέλαβε τον Νοέμβριο δύο ύποπτους για διασυνδέσεις με την Χαμάς, οι οποίοι σχεδίαζαν να εκτοξεύσουν ρουκέτα εναντίον γηπέδου στη διάρκεια αγώνα.

Επίσης συνελήφθησαν και άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι με την κατηγορία ότι συνεργάζονταν με τους δύο βασικούς υπόπτους, τον Μούσα Χαμάντα και τον Μπάσεμ Ομάρι.

Τέλος, έντεκα φιλοΠαλαιστίνιοι ακτιβιστές συνελήφθησαν γιατί διαδήλωναν έξω από την κατοικία του Αμερικανού πρεσβευτή Τζέιμς Κάνιγκχαμ βόρεια του Τελ Αβίβ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024