Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στη φυλακή ο ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου τηλεοπτικού σταθμού της ΠΓΔΜ

Στη φυλακή ο ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου τηλεοπτικού σταθμού της ΠΓΔΜ

Με την κατηγορία της οικονομικής απάτης προφυλακίστηκε ο ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου σε τηλεθέαση τηλεοπτικού σταθμού της ΠΓΔΜ Βέλια Ράμκοφσκι, καθώς και 13 συνεργάτες και μέλη της οικογένειάς του. Ο ιδιοκτήτης του σταθμού Α1 καταγγέλλει ότι η δίωξή του έχει καθαρά πολιτικά κίνητρα, λόγω της κριτικής που ασκεί ο Α1 στην κυβέρνηση. Μιλά για «δικτατορία Γκρούεφσκι», τονίζοντας ότι στόχος είναι η φίμωση του σταθμού.

Με την κατηγορία της οικονομικής απάτης προφυλακίστηκε ο ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου σε τηλεθέαση τηλεοπτικού σταθμού της ΠΓΔΜ Βέλια Ράμκοφσκι, καθώς και 13 συνεργάτες και μέλη της οικογένειάς του. Ο ιδιοκτήτης του σταθμού Α1 καταγγέλλει ότι η δίωξή του έχει καθαρά πολιτικά κίνητρα, λόγω της κριτικής που ασκεί ο Α1 στην κυβέρνηση.

Ο Βέλια Ράμκοφσκι μιλά για «δικτατορία Γκρούεφσκι», τονίζοντας ότι στόχος της πολιτικής δίωξης είναι η φίμωση και η εξουδετέρωση του τηλεοπτικού σταθμού.

Ο ιδιοκτήτης του Α1 μαζί με 13 συνεργάτες και μέλη της οικογένειάς του προφυλακίστηκαν τη Δευτέρα για διάστημα 30 ημερών, μετά από κατηγορίες για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και παραποίηση οικονομικών ισολογισμών.

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ αναφέρει ότι ύστερα από φορολογικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε τον τελευταίο μήνα στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Α1 και σε άλλες 10 εταιρείες που συστεγάζονται με το σταθμό και συνδέονται με τον Β. Ράμκοφσκι, αποκαλύφθηκε οικονομική απάτη ύψους 16 εκατ. ευρώ κατά την περίοδο 2005-2010.

Ο ίδιος ο Β.Ράμκοφσκι αρνήθηκε τις κατηγορίες και ανέφερε ότι η δίωξή του έχει καθαρά πολιτικά κίνητρα, λόγω της κριτικής που ασκεί ο Α1 στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι. Ο Ράμκοφσκι έκανε λόγο για «δικτατορία του Γκρούεφσκι» και σημείωσε ότι στόχος της δίωξης του είναι η «φίμωση» και η «εξουδετέρωση» του Α1.

Ο αρχηγός της αντιπολιτευόμενης Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «επιλεκτική» μεταχείριση στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος στη χώρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα φιλοκυβερνητικά ιδιωτικά ΜΜΕ «τυγχάνουν» διαφορετικής αντιμετώπισης.

Η αντιπαράθεση μεταξύ του τηλεοπτικού σταθμού Α1 και της κυβέρνησης υφίσταται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, μετά τη «στροφή» του σταθμού, ο οποίος από φιλοκυβερνητικός μετατράπηκε σε φίλα προσκείμενο στην αντιπολίτευση.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, έχει κατηγορήσει τον A1 ότι λειτουργεί ως «δούρειος ίππος» της αντιπολίτευσης για να πλήξει την κυβέρνηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Επίσημο: Τέλος από τον Παναθηναϊκό ο Φατίχ Τερίμ

Παρελθόν και επίσημα από τον Παναθηναϊκό αποτελεί ο Φατίχ Τερίμ με τους πράσινους να ανακοινώνουν την αποχώρηση του Τούρκου τεχνικού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024