Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Υπέρ της ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή, παρά το αδιέξοδο, Ισραήλ και Παλαιστίνιοι

Υπέρ της ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή, παρά το αδιέξοδο, Ισραήλ και Παλαιστίνιοι

Την πρόθεση της κυβέρνησής του να συνεχίσει τις προσπάθειες για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, παρά το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι έμμεσες διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστίνιους εξέφρασε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ανάλογη και η στάση του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού, Σαλάμ Φαγιάντ, ο οποίος σε μία σπάνια συνέντευξή του σε ισραηλινό τηλεοπτικό σταθμό δήλωσε ότι «οι δύο πλευρές δεν πρέπει να παραιτηθούν».

Την πρόθεση της κυβέρνησής του να συνεχίσει τις προσπάθειες για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, παρά το αδιέξοδο που έχουν περιέλθει οι έμμεσες διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστίνιους εξέφρασε την Κυριακή ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σε ομιλία του ο Νετανιάχου ανέφερε: «Η αναζήτηση της ειρήνης είναι σημαντική και η κυβέρνησή μου θα συνεχίσει να προχωρά προς αυτό τον στόχο. Θέλουμε ειρήνη επειδή δεν θέλουμε πόλεμο».

Ανάλογα σχόλια έκανε και ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ που δήλωσε στην ισραηλινή τηλεόραση ότι οι δύο πλευρές «δεν πρέπει να παραιτηθούν» και πρέπει «να προχωρήσουν» ώστε να λύσουν βασικά ζητήματα.

Ο Φαγιάντ από τη μεριά του επεσήμανε σε μία σπάνια συνέντευξή του σε ισραηλινό τηλεοπτικό σταθμό που μεταδόθηκε το Σάββατο ότι πιστεύει πως «είναι δυνατό να προχωρήσει αυτή η διαδικασία» παρά το αδιέξοδο και κάλεσε σε νέες συνομιλίες για τα βασικά ζητήματα.

«Δεν πρέπει να αποθαρρυνθούμε επειδή έχουμε αποτύχει στο παρελθόν, δεν πρέπει να παραιτηθούμε», δήλωσε ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 2.

Ο αμερικανός απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή Τζορτζ Μίτσελ πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα περιοδεία στην περιοχή με στόχο την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Δύο από τους βοηθούς του Μίτσελ έχουν φτάσει τώρα στην περιοχή για να ερευνήσουν με ποιους τρόπους θα μπορέσουν να ξεκινήσουν και πάλι οι διαπραγματεύσεις, όπως μεταδίδουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Το «ευχαριστώ» του Ποντένσε προς τους φίλους του Ολυμπιακού (pic)

Ο Ντάνιελ Ποντένσε ευχαρίστησε τον κόσμο του Ολυμπιακού για τη στήριξη σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024