Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συγκρούσεις φοιτητών-αστυνομίας μπροστά στο βρετανικό Κοινοβούλιο

Συγκρούσεις φοιτητών-αστυνομίας μπροστά στο βρετανικό Κοινοβούλιο

Φοιτητές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς που βρίσκονταν μπροστά στο βρετανικό Κοινοβούλιο στο Λονδίνο, πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την αμφιλεγόμενη αύξηση των διδάκτρων στα βρετανικά πανεπιστήμια. Δεκαεννέα άτομα έχουν τραυματιστεί, ενώ τραυματίες είναι και αστυνομικοί. Επτά άτομα συνελήφθησαν.

Φοιτητές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς που βρίσκονταν μπροστά στο βρετανικό Κοινοβούλιο στο Λονδίνο, πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την αμφιλεγόμενη αύξηση των διδάκτρων στα βρετανικά πανεπιστήμια.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στο βρετανικό Κοινοβούλιο και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές διαδηλωτών-αστυνομικών, ενώ κάποιοι πέταξαν πλακάτ κατά των Αρχών.

Σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιάρντ, τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και ένας φέρει σοβαρό τραύμα στον αυχένα.

Η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι 19 άτομα που είχαν τραυματιστεί έλαβαν θεραπεία.

Επτά άτομα συνελήφθησαν.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι διαδηλωτές πέταξαν κάτω από το άλογό του έναν αστυνομικό, ο οποίος τραυματίστηκε.

Κοντά στο Κοινοβούλιο οι φοιτητές προσπάθησαν πολλές φορές να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν χτυπώντας τους διαδηλωτές με γκλομπ.

Ένα καπνογόνο πετάχτηκε από τους διαδηλωτές προς τους αστυνομικούς που δυσκολεύονταν να συγκρατήσουν το πλήθος.

Πολλοί κρατούν πανό που γράφουν: «Μηδενίστε τα πανεπιστημιακά δίδακτρα και τις μειώσεις δαπανών».

Αστυνομικοί έχουν συγκεντρωθεί πίσω από μεταλλικoύς φράκτες που βρίσκονται γύρω από το βρετανικό Κοινοβούλιο.

Φοιτητές από ολόκληρη τη Βρετανία έχουν συγκεντρωθεί στο Λονδίνο για να λάβουν μέρος στις διαδηλώσεις. Οι Αρχές εκτιμούν ότι περίπου 20.000 φοιτητές κατεβαίνουν στους δρόμους.

Διαδηλώσεις διοργανώνονται και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας. Οι αστυνομικές αρχές προειδοποίησαν κατά της επανάληψης βίαιων επεισοδίων όπως αυτά που σημειώθηκαν στις προηγούμενες διαδηλώσεις, ενώ οι διοργανωτές υποσχέθηκαν ένα ειρηνικό κίνημα.

Κρίσιμη ψηφοφορία

Εν τω μεταξύ, εντός της Βουλής των Κοινοτήτων, ο υπουργός Επιχειρηματικότητας, Βινς Κέιμπλ είπε στους βουλευτές ότι τα σχέδια για τα δίδακτρα είναι «δίκαια» και ότι θα βοηθήσουν στη διατήρηση της ποιότητας των πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τουλάχιστον πέντε βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει αύξηση διδάκτρων από το ποσό των τριών χιλιάδων λιρών ετησίως στις εννέα χιλιάδες λίρες.

Πολλοί περισσότεροι θα είναι οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες βουλευτές που δεν θα ακολουθήσουν την επίσημη γραμμή του κόμματός τους.

Η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων αποτελεί την κορύφωση εβδομάδων πολιτικής διαίρεσης και φοιτητικών διαδηλώσεων. Η συζήτηση αρχίζει το μεσημέρι της Πέμπτης και το μέγιστο σε πέντε ώρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024