Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θανάσιμη ενέδρα σε Βόσνιο πολιτικό στο Κόσοβο μια ανάσα από τις εκλογές

Θανάσιμη ενέδρα σε Βόσνιο πολιτικό στο Κόσοβο μια ανάσα από τις εκλογές

Κλίμα έντασης καλλιεργεί στο Κοσσυφοπέδιο η δολοφονική επίθεση κατά στελέχους βοσνιακού συνασπισμού που μετείχε στην προετοιμασία των πρώτων βουλευτικών εκλογών που διενεργούνται μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας. Άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά οχήματος στο οποίο επέβαινε ο 30χρονος Σέφκο Σάλκοβιτς στο βόρειο Κόσοβο που ελέγχεται από τους Σέρβους, οι οποίοι αντιτίθενται στην ανεξαρτησία και καλούνται από το Βελιγράδι να μποϊκοτάρουν την ψηφοφορία.

Κλίμα έντασης καλλιεργεί στο Κοσσυφοπέδιο η δολοφονική επίθεση κατά στελέχους βοσνιακού συνασπισμού που μετείχε στην προετοιμασία των πρώτων βουλευτικών εκλογών που διενεργούνται μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας. Άγνωστοι γάζωσαν με σφαίρες όχημα στο οποίο επέβαινε ο 30χρονος Σέφκο Σάλκοβιτς στο βόρειο Κόσοβο.

Οι δράστες έστησαν ενέδρα στον Σέφκο Σάλκοβιτς, στέλεχος του βοσνιακού συνασπισμού «Βακάτ», το μεσημέρι της Τετάρτης στο χωριό Ποστένιε του δήμου Λεπόσαβιτς. Άνοιξαν πυρ από εν κινήσει όχημα εναντίον αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν ο 30χρονος Σάλκοβιτς, και ο 25χρονος Έντιν Ισλάμοβιτς, μέλη της βοσνιακής κοινότητας.

Η θανάσιμη ενέδρα στήθηκε σε στενή γέφυρα και ο Σάλκοβιτς πυροβολήθηκε από κοντινή απόσταση. Οι άγνωστοι άνοιξαν πυρ στο φως της ημέρας και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν βρέθηκε καμένο αρκετά μέτρα μακριά. Οι Αρχές εκτιμούν ότι επρόκειτο για καλά οργανωμένη εκτέλεση.

Ο Σέφκο Σάλκοβιτς σκοτώθηκε ακαριαία και ο Έντιν Ισλάμοβιτς τραυματίστηκε.

Και οι δύο άνδρες συμμετείχαν σε επιτροπή που προετοίμαζε την εκλογική διαδικασία της Κυριακής στο δήμο Λεπόσαβιτς στο βόρειο Κόσοβο που ελέγχεται από τους Σέρβους, οι οποίοι αντιτίθενται στην ανεξαρτησία και έχουν κληθεί από το Βελιγράδι να μην λάβουν μέρος στην ψηφοφορία.

Στην περιοχή ζει μειονότητα 30.000 κατοίκων βοσνιακής καταγωγής, οι οποίοι αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

Τα κίνητρα και οι συνθήκες του επεισοδίου είναι ακόμη άγνωστα και η αστυνομία αναζητεί τους δράστες της επίθεσης, δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Μπεσίμ Χότι.

Η κυβέρνηση στην Πρίστινα καταδίκασε την επίθεση, λέγοντας ότι αποτελεί απόπειρα εκφοβισμού των μειονοτήτων για να μην προσέλθουν στις κάλπες. «Αυτές οι εγκληματικές ενέργειες δεν μπορούν να επηρεάσουν την επιτυχία των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου κατ’ ουδένα τρόπο» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι απηύθυναν έκκληση για ηρεμία σε «αυτή τη δυνητικά ευαίσθητη περίοδο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο «Superman» Ποντένσε έκλεισε εισιτήριο για τις 25 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός όμως θέλει Ευρώπη στις… 25 Σεπτέμβρη (vids)

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ανάγκασε τη Λεωφόρο να υποκλιθεί στο ταλέντο του και έκανε ήδη μια… δουλειά για τον Ολυμπιακό. Αλλά…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024