Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κλονίζει τη βρετανική κυβέρνηση συνασπισμού η αύξηση των διδάκτρων

Κλονίζει τη βρετανική κυβέρνηση συνασπισμού η αύξηση των διδάκτρων

Το νομοσχέδιο για την αύξηση των διδάκτρων στα Πανεπιστήμια, το οποίο θα συζητείται την Πέμπτη στη Βουλή των Κοινοτήτων, προκαλεί ενδοκομματικούς τριγμούς στους Συντηρητικούς και στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες και δοκιμάζει τη συνοχή και το μέλλον της συμμαχικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τουλάχιστον πέντε βουλευτές των Τόρις και πολλοί περισσότεροι βουλευτές των Φιλελεύθερων θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο για την αύξηση των διδάκτρων στα Πανεπιστήμια, το οποίο θα συζητείται την Πέμπτη στη Βουλή των Κοινοτήτων, προκαλεί ενδοκομματικούς τριγμούς στους Συντηρητικούς και στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες και δοκιμάζει τη συνοχή και το μέλλον της συμμαχικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τουλάχιστον πέντε βουλευτές των Τόρις θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. Μεταξύ αυτών είναι και ο πρώην υποψήφιος για την αρχηγία του Συντηρητικού Κόμματος, Ντέιβιντ Ντέιβις.

Πολλοί περισσότεροι θα είναι οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες βουλευτές που δεν θα ακολουθήσουν την επίσημη γραμμή του κόμματός τους.

Πάντως, ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης και αρχηγός των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Νικ Κλεγκ βεβαιώνει ότι οι 17 υπουργοί και υφυπουργοί από το κόμμα του θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει αύξηση διδάκτρων από το ποσό των τριών χιλιάδων λιρών ετησίως στις εννέα χιλιάδες λίρες.

Ο Νικ Κλεγκ, μιλώντας την Τετάρτη στην κοινοβουλευτική του ομάδα, τόνισε: :σταματείστε τις ενδοκομματικές διαμάχες και να αναγνωρίζεται ότι δεν είμαστε πλέον κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά κόμμα εξουσίας».

Ωστόσο, το θέμα της αύξησης των διδάκτρων στα πανεπιστήμια έχει δημιουργήσει μεγάλο εσωτερικό πρόβλημα στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, γιατί προεκλογικά είχαν δεσμευθεί ότι θα ήταν αντίθετοι σε οποιαδήποτε τέτοια κίνηση.

Η συμμετοχή των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στις αποφάσεις της συμμαχικής κυβέρνησης έχει πλήξει τη δημοτικότητά τους, η οποία έχει πέσει στο 12%, από 22% που ήταν πριν από τις εκλογές του περασμένου Μαίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024