Δευτέρα 13 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δεκάδες νεκροί από διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν

Δεκάδες νεκροί από διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 50 νεκροί και περισσότεροι από 100 τραυματίες είναι ο απολογισμός δύο επιθέσεων αυτοκτονίας που σημειώθηκαν τη τη Δευτέρα σε κυβερνητικό κτίριο στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κοντά στην αφγανική μεθόριο, περιοχή που αποτελεί προπύργιο των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα. Οι καμικάζι αιματοκύλισαν συνέλευση κυβερνητικών αξιωματούχων, πρεσβυτέρων από φυλές της περιοχής και τοπικών ομάδων που αντιτάσσονται στους Ταλιμπάν.

Τουλάχιστον 50 νεκροί και περισσότεροι από 100 τραυματίες είναι ο απολογισμός δύο επιθέσεων αυτοκτονίας που σημειώθηκαν τη Δευτέρα σε κυβερνητικό κτίριο στο βορειοδυτικό Αφγανιστάν, κοντά στην αφγανική μεθόριο, περιοχή που αποτελεί προπύργιο των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα.

Οι καμικάζι αιματοκύλισαν συνέλευση κυβερνητικών αξιωματούχων, πρεσβυτέρων από φυλές της περιοχής και τοπικών ομάδων που αντιτάσσονται στους Ταλιμπάν -οι ομάδες αυτές είναι γνωστές ως Επιτροπή Ειρήνης.

Την ώρα των επιθέσεων στο κτιριακό συγκρότημα βρίσκονταν περισσότερα από 100 άτομα.

Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο Associated Press ότι μεταξύ των νεκρών βρίσκονται εκπρόσωποι τοπικών φυλών και αστυνομικοί.

Η ημιαυτόνομη περιοχή της ζώνης των φυλών που χτυπήθηκε συνορεύει με το Αφγανιστάν και αποτελεί προπύργιο των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα. Ο πακιστανικός στρατός έχει εξαπολύσει επιθέσεις στην περιοχή, αλλά οι επιθέσεις των εξτρεμιστών συνεχίζονται σε καθημερινή βάση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού του Conference League – Όλα τα δεδομένα

Σήμερα Δευτέρα (13/5) θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας την ημέρα του τελικού του Europa Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 13 Μαϊου 2024