Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χωρίς την αντιπολίτευση άρχισε ο β' γύρος των βουλευτικών εκλογών στην Αίγυπτο

Χωρίς την αντιπολίτευση άρχισε ο β’ γύρος των βουλευτικών εκλογών στην Αίγυπτο

Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή οι Αιγύπτιοι για τον β' γύρο των κοινοβουλευτικών εκλογών, οι οποίες όμως σημαδεύτηκαν από τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης πως ο α' γύρος της προηγούμενης εβδομάδος είχε ενορχηστρωθεί, για να εξασφαλισθεί σαρωτική νίκη του κυβερνώντος κόμματος του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή οι Αιγύπτιοι για τον β’ γύρο των κοινοβουλευτικών εκλογών, οι οποίες όμως σημαδεύτηκαν από τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης πως ο α’ γύρος της προηγούμενης εβδομάδος είχε ενορχηστρωθεί, για να εξασφαλισθεί σαρωτική νίκη του κυβερνώντος κόμματος του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και τα εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, ώρα Ελλάδος. Από τις συνολικά 508 έδρες του Κοινοβουλίου, οι 283 θα διεκδικηθούν στον δεύτερο γύρο μεταξύ των υποψηφίων που δεν κατόρθωσαν να επιτύχουν την απαιτούμενη για την εκλογή τους πλειοψηφία.

Το κυριώτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Μουσουλμανική Αδελφότητα, το οποίο ήλεγχε το ένα πέμπτο των εδρών στην προηγούμενη Βουλή, αποσύρθηκε από την εκλογική αναμέτρηση, καταγγέλοντας καλπονοθείες και άλλες παρατυπίες.

Με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, η Αδελφότητα δεν εξέλεξε κανέναν υποψήφιο, ενώ στον δεύτερο γύρο είχε 26 υποψηφίους.

Το κυβερνών Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα, που κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή της Αιγύπτου επί δεκαετίες, έχει εξασφαλισμένη τη συντριπτική πλειοψηφία των εδρών στο Κοινοβούλιο μετά και τον δεύτερο γύρο.

Οι αρχές έχουν ανακοινώσει πως οι εκλογές είναι ελεύθερες και δίκαιες και τόνισαν πως οι καταγγελίες εξετάζονται, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υποσκάπτουν την αξιοπιστία της διαδικασίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024