Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

«Ανταρσία» στην ΚΟ του κυβερνητικού εταίρου της Μέρκελ για το Μηχανισμό Στήριξης

Αντιμέτωπη με τις αντιδράσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDΡ) ενδέχεται να βρεθεί η Άνγκελα Μέρκελ για το συμβιβασμό που επετεύχθη στο τελευταίο Ecofin για το Μηχανισμό Στήριξης του ευρώ μετά το 2013. Οι βουλευτές αντιδρούν και στις θέσεις του αρχηγού της και νυν υπουργού Εξωτερικών Γκ.Βεστερβέλε.

Αντιμέτωπη με τις αντιδράσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDΡ) ενδέχεται να βρεθεί η Άνγκελα Μέρκελ για το συμβιβασμό που επετεύχθη στο τελευταίο Ecofin για το Μηχανισμό Στήριξης του ευρώ μετά το 2013.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung η κοινοβουλευτική ομάδα του (FDP) ζητά αυτοματοποιημένο μηχανισμό επιβολής ποινών στις χώρες με μεγάλα ελλείμματα που παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Επιπρόσθετα, σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους χώρας-μέλους της ΕΕ οι ζητούν να επωμίζονται οι ιδιώτες πιστωτές-τράπεζες, ασφάλειες, επενδυτές-εξαρχής πολύ μεγαλύτερο βάρος από εκείνο που προβλέπει η συμβιβασμός στον οποίο κατέληξε το τελευταίο Ecofin.

«Ο νυν συμβιβασμός δεν ανταποκρίνεται στους στόχους του FDP» δήλωσε στην εφημερίδα ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Φιλελευθέρων Φόλκερ Βίσινγκ.

Με την απόφασή τους αυτή οι βουλευτές του FDP έρχονται σε αντίθεση όχι μόνον με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, αλλά και με τον πρόεδρο του κόμματός τους και υπ. Εξωτερικών Γκ.Βεστερβέλε, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει «καλό συμβιβασμό» την απόφαση για το Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης που θα θεσπιστεί μετά το 2013.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024