Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νεκροί και δύο Νοτιοκορεάτες πολίτες από το θερμό επεισόδιο με τη Βόρεια Κορέα

Νεκροί και δύο Νοτιοκορεάτες πολίτες από το θερμό επεισόδιο με τη Βόρεια Κορέα

Τις σορούς δύο πολιτών εντόπισε η αστυνομία της Νότιας Κορέας στο νησί που βομβαρδίστηκε την Τρίτη από τον βορειοκορεατικό στρατό. Η Σεούλ ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει συστοιχίες πυροβολικού στο νησί, μετά το θερμό επεισόδιο. Στο πλευρό της τάσσονται οι ΗΠΑ και θα ξεκινήσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις. Η Βόρεια Κορέα αποτελεί μία σοβαρή και συνεχή απειλή, είπε ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξή του. Η Σεούλ οδηγεί την κορεατική χερσόνησο σε πόλεμο, δηλώνει η Βόρεια Κορέα.

Τις σορούς δύο πολιτών εντόπισε η αστυνομία της Νότιας Κορέας στο νησί που βομβαρδίστηκε την Τρίτη από τον βορειοκορεατικό στρατό.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο τηλεοπτικό δίκτυο ΥΤΝ, «δύο άνθρωποι ηλικίας γύρω στα 60 βρέθηκαν νεκροί, προφανώς ως αποτέλεσμα του χθεσινού βομβαρδισμού.

Από τα πυρά της Βόρειας Κορέας σκοτώθηκαν επίσης δύο Νοτιοκορεάτες στρατιώτες, τραυματίστηκαν 17 στρατιώτες και τρεις πολίτες.

Εν τω μεταξύ, η Νότια Κορέα θα αναπτύξει συστοιχίες πυροβολικού στο νησί που βομβαρδίστηκε την Τρίτη. «Έχουμε αναπτύξει έξι μονάδες πυροβολικού στο νησί και προβλέπουμε να εγκαταστήσουμε και άλλα», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Κιμ Τάε-Γιουνγκ.

Η Βόρεια Κορέα αναφέρει ότι η Σεούλ επιδεινώνει την κατάσταση στη χερσόνησο τόσο με την «απερίγραπτη στρατιωτική πρόκληση» όσο και με την αναβολή της ανθρωπιστικής βοήθειας. Τονίζει μάλιστα ότι Νότια Κορέα είναι εκείνη που οδηγεί τη χερσόνησο σε πόλεμο.

Οι ΗΠΑ, από την πλευρά τους, τάσσονται στο πλευρό της Νότιας Κορέας, με την οποία αποφάσισαν να ξεκινήσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, μετά την αιματηρή επίθεση με πυρά πυροβολικού σε νοτιοκορεάτικο νησί την ευθύνη για την οποία η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας επέρριψε στην Πιονγκγιάνγκ.

Ήδη αμερικανικό αεροπλανοφόρο κατευθύνεται προς την κορεατική χερσόνησο για να λάβει μέρος στα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια.

Το πυρηνοκίνητο USS George Washington, το οποίο μεταφέρει 75 μαχητικά και έχει πλήρωμα 6.000 και πλέον, απέπλευσε από ναυτική βάση νότια του Τόκιο το πρωί της Τετάρτης και θα συμμετάσχει σε αεροναυτικά γυμνάσια με δυνάμεις της Νότιας Κορέας από την Κυριακή έως την επόμενη Τετάρτη, δήλωσαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ στη Σεούλ.

«Η άσκηση αυτή έχει αμυντική φύση», ανακοίνωσε η διοίκηση των αμερικανικών δυνάμεων στην Κορέα. «Ενώ σχεδιάστηκε πριν τη χτεσινή απρόκλητη επίθεση του πυροβολικού, επιδεικνύει τη δύναμη συμμαχίας Νότιας Κορέας – ΗΠΑ και τη δέσμευσή μας στην περιφερειακή σταθερότητα μέσω της αποτροπής».

Ο Μπαράκ Ομπάμα είπε στον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του,Λι Μιουνγκ Μπακ, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν ότι «οι ΗΠΑ παραμένουν σταθερά και πλήρως δεσμευμένες στην προάσπιση της συμμάχου τους Δημοκρατίας της Κορέας», σύμφωνα με ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου. Οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις τις επόμενες ημέρες θα υπογραμμίσουν τη στενή διμερή συνεργασία σε ζητήματα ασφαλείας, ανέφερε το ανακοινωθέν.

Στη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας, ο Ομπάμα φέρεται να είπε ότι η Βόρεια Κορέα πρέπει να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες και να μην παραβιάζει τους όρους της εκεχειρίας.

Σε συνέντευξη του στο ABC, ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Βόρεια Κορέα αποτελεί μία απειλή σοβαρή και συνεχή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024