Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το κόμμα του πρωθυπουργού Τουσκ νικητής στον α' γύρο των δημοτικών εκλογών στην Πολωνία

Το κόμμα του πρωθυπουργού Τουσκ νικητής στον α’ γύρο των δημοτικών εκλογών στην Πολωνία

Το φιλελεύθερο κόμμα του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ αναδείχτηκε νικητής έναντι των συντηρητικών του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, ένα χρόνο πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2011, στον α' γύρο των δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Πολωνία. Ο β' γύρος στις 5 Δεκεμβρίου.

Το φιλελεύθερο κόμμα του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ αναδείχτηκε νικητής έναντι των συντηρητικών του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, ένα χρόνο πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2011, στον α’ γύρο των δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Πολωνία. Ο β’ γύρος στις 5 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα exit poll, η Πλατφόρμα των Πολιτών (φιλελεύθεροι PO) απέσπασε το 33,8% των εδρών στα περιφερειακά συμβούλια, έναντι του κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη
(συντηρητικοί PiS) με 27%. Οι Σοσιαλδημοκράτες (αντιπολιτευόμενο SLD) έλαβαν 15,8% και το Κόμμα των Πολωνών Αγροτών (κεντρώο PSL που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό) απέσπασε το 13,1% των ψήφων.

Η Πλατφόρμα των Πολιτών κέρδισε επίσης τις δημαρχιακές εκλογές στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας: τη Βαρσοβία, την Κρακοβία (νότια) και το Λοντζ (κεντρική).

Στη Βαρσοβία η απερχόμενη δήμαρχος Χάνα Γκρόνκιεβιτς-Βαλτς κέρδισε από τον α’ γύρο με μια στήριξη του 51,56% των ψηφοφόρων. Στην Κρακοβία και το Λοντζ στο β’ γύρο θα βρεθούν αντιμέτωποι οι υποψήφιοι της Πλατφόρμας των Πολιτών και οι υποψήφιοι που υποστηρίζονται από τους Σοσιαλδημοκράτες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήχθη από το ινστιτούτο ΟΒΟΡ με ένα περιθώριο λάθους από 2% έως 4%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Προκαλεί ίλιγγο το χρηματικό έπαθλο του φετινού Ρολάν Γκαρός (vids)

Αυξημένο 7.8% συγκριτικά με την περσινή σεζόν, με το συνολικό ποσό να φτάνει 53.5 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024