Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έκκληση για έκτακτη βοήθεια για την αντιμετώπιση της χολέρας στην Αϊτή κάνει ο ΟΗΕ

Έκκληση για έκτακτη βοήθεια για την αντιμετώπιση της χολέρας στην Αϊτή κάνει ο ΟΗΕ

O OHE έκανε την Παρασκευή έκκληση για έκτακτη βοήθεια ύψους 164 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να αντιμετωπίσει η Αϊτή την επιδημία χολέρας που έχει ξεσπάσει και έχει οδηγήσει στον θάνατο τουλάχιστον 800 ανθρώπων.

O OHE έκανε την Παρασκευή έκκληση για έκτακτη βοήθεια ύψους 164 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να αντιμετωπίσει η Αϊτή την επιδημία χολέρας που έχει ξεσπάσει και έχει οδηγήσει στον θάνατο τουλάχιστον 800 ανθρώπων.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha) Ελίζαμπεθ Μπιρς, δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι τα χρήματα είναι απαραίτητα προκειμένου να μην προχωρήσει η επιδημία.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή στον ιστότοπο του υπουργείου Υγείας της Αϊτής, 497 θάνατοι σημειώθηκαν στο διαμέρισμα Αρτιμπονίτ, στο βόρειο τμήμα της χώρας απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία.

Όμως η κατάσταση στο Πορτ-ο-Πρενς, την πρωτεύουσα της Αϊτής στην οποία μένουν ένα εκατομμύριο κάτοικοι σε επικίνδυνες συνθήκες υγιεινής μετά το σεισμό της 12ης Ιανουαρίου, θεωρείται πιο ανησυχητική, σύμφωνα με τους διεθνείς οργανισμούς.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 200.000 άνθρωποι αναμένεται να παρουσιάσουν συμπτώματα χολέρας, από ελαφρά διάρροια ως σοβαρή αφυδάτωση.

Ο ΟΗΕ προβλέπει πως «τα κρούσματα (χολέρας) θα εμφανιστούν στο πλαίσιο μιας ξαφνικής εξάπλωσης της επιδημίας σε διάφορες περιοχές της χώρας».

Μόνο τις τελευταίες 24 ώρες έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα περισσότερα από 80 άτομα.

«Η κατάσταση εδώ γίνεται όλο και πιο δύσκολη κάθε ημέρα. Οι Αϊτινοί περιμένουν στην ουρά για τη θεραπεία. Δεν υπάρχουν κρεβάτια, τα νοσοκομεία είναι τελείως γεμάτα» τόνισε, προσθέτοντας ότι το ιατρικό προσωπικό στη χώρα αναγκάζεται να επιλέξει ποιος ασθενείς θα φροντίσει.

Η γειτονική Δομικανή Δημοκρατία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για την πιθανότητα μετάδοσης της νόσου, αλλά στις ΗΠΑ -μόλις δύο ώρες αεροπορικώς από την Αϊτή- οι αρμόδιες Αρχές ανακοίνωσαν πως υπάρχει πιθανότητα λίγων κρουσμάτων, όμως ο κίνδυνος εκτεταμένης μετάδοσης είναι μικρός λόγω του επαρκούς συστήματος υγιεινής.

Στην ιστοσελίδα του το υπουργείο Υγείας της χώρας τόνισε ότι η χολέρα δεν μεταδίδεται εύκολα σε αναπτυγμένες χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά πρόσθεσε ότι οι Αρχές θέλουν να σιγουρευτούν ότι θα αντιμετωπίσουν κάθε επικίνδυνη κατάσταση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Ο «Superman» Ποντένσε έκλεισε εισιτήριο για τις 25 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός όμως θέλει Ευρώπη στις… 25 Σεπτέμβρη (vids)

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ανάγκασε τη Λεωφόρο να υποκλιθεί στο ταλέντο του και έκανε ήδη μια… δουλειά για τον Ολυμπιακό. Αλλά…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024