Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την επικύρωση της νέας συνθήκης START εντός του έτους αναμένει η Μόσχα

Την επικύρωση της νέας συνθήκης START εντός του έτους αναμένει η Μόσχα

Μια εβδομάδα πριν από τη σύνοδο κορυφής Ρωσίας-ΝΑΤΟ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα ελπίζει πως η εσωτερική πολιτική των ΗΠΑ δεν θα παρεμποδίσει την επικύρωση της νέας συνθήκης START για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων και ότι αυτή θα εγκριθεί φέτος.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, ότι η Μόσχα ελπίζει πως η εσωτερική πολιτική των ΗΠΑ δεν θα παρεμποδίσει την επικύρωση της νέας συνθήκης START για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων και ότι αυτή θα εγκριθεί φέτος.

Μια εβδομάδα πριν από τη σύνοδο κορυφής Ρωσίας-ΝΑΤΟ, ο Λαβρόφ τόνισε ότι η Ρωσία θα συνεργαστεί με τη Συμμαχία για την αντιπυραυλική άμυνα, εάν η συνεργασία είναι ισότιμη, αλλά εξέφρασε ανησυχίες για τη στρατιωτική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ πέραν των ορίων δράσης του.

Η επικύρωση της νέας συνθήκης START και το ενδεχόμενο συνεργασίας για την αντιπυραυλική ασπίδα αποτελούν σημεία κλειδιά στην προσπάθεια βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, που πέρασαν μια ψυχροπολεμική περίοδο μετά την επιχείρηση της Μόσχας κατά της Γεωργίας το 2008.

Η νέα συνθήκη START έχει υπογραφεί από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον Ρώσο πρόεδρο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ τον Απρίλιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024