Παρασκευή 10 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Αεροσκάφος προκάλεσε τα μυστηριώδη ίχνη στη Καλιφόρνια, λέει το Πεντάγωνο

Τα ίχνη στα ανοιχτά των ακτών της Καλιφόρνιας που καταγράφηκαν από τηλεοπτικό συνεργείο και θύμιζαν εκτόξευση πυραύλου μάλλον προέρχονταν από αεροσκάφος, ανέφερε το Πεντάγωνο διαψεύδοντας κάθε άλλη εικασία.

Τα ίχνη στα ανοιχτά των ακτών της Καλιφόρνιας που καταγράφηκαν από τηλεοπτικό συνεργείο και θύμιζαν εκτόξευση πυραύλου μάλλον προέρχονταν από αεροσκάφος, ανέφερε το Πεντάγωνο διαψεύδοντας κάθε άλλη εικασία.

«Με όλες τις πληροφορίες που συγκεντρώσαμε εδώ και μιάμιση ημέρα [από την Τρίτη μέχρι την Τετάρτη] σχετικά με το ίχνος από συμπυκνωμένα αέρια (condensation trail), δεν έχουμε στοιχεία που να δείχνουν ότι ήταν ο,τιδήποτε άλλο από ίχνος αεροσκάφους», δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Την Τρίτη, όταν είχε αναφερθεί για πρώτη φορά το περιστατικό, το Πεντάγωνο είχε διαψεύσει το ενδεχόμενο να πρόκειται για εχθρική ενέργεια, αλλά δήλωνε και άγνοια για την προέλευση του ίχνους.

Το ίχνος καταγράφηκε το απόγευμα της Δευτέρας, περίπου στη δύση του ηλίου, από ελικόπτερο τηλεοπτικού σταθμού. Στο βίντεο φαίνεται να ανυψώνεται στον ουρανό ένα ίχνος σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από τις ακτές της Καλιφόρνιας στη περιοχή του Λος Άντζελες.

Η αβεβαιότητα για την προέλευση του ίχνους και η καθυστερημένη απάντηση του υπουργείο Άμυνας προκάλεσαν κύμα συζητήσεων στο Internet και πληθώρα θεωριών σε σοβαρούς και λιγότερο σοβαρούς δικτυακούς τόπους.

Πολλοί υποστήριξαν την εκδοχή των συμπυκνωμένων αερίων από αεροσκάφος που έδιναν την εντύπωση εκτόξευσης πυραύλου λόγω της γωνίας λήψης· προσδιόρισαν μάλιστα ένα ή δύο αεροσκάφη που πετούσαν στην ευρύτερη περιοχή εκείνη την ώρα.

Άλλοι υποστηρίξαν την εκδοχή του πυραύλου από αμερικανική δοκιμή καθώς στην ευρύτερη περιοχή όντως υπάρχουν ναυτικές βάσεις. Δεν ήταν όμως γνωστό και εξακολουθεί να μην είναι αν ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τη ξηρά ή ένα νησί ή από τη θάλασσα, από σκάφος ή υποβρύχιο. Επιπλέον, δεν φαίνεται να είχε εκδοθεί σχετική προειδοποίηση από την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας. Δεν έλειψαν πάντως και οι εικασίες ότι πρόκειται για πυραυλική δοκιμή από ξένη δύναμη, ίσως την Κίνα ή τη Βόρειο Κορέα, για να στείλει μήνυμα στις ΗΠΑ…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Χαμός για Μπαρτζώκα στο «Καραϊσκάκη»: Εμφανίστηκε με κασκόλ του Ολυμπιακού για δηλώσεις και αποθεώθηκε (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, βρίσκεται «Γ. Καραϊσκάκης», όπως και όλος ο μπασκετικός Ολυμπιακός, για την ιστορική ρεβάνς με την Άστον Βίλα, και γνώρισε την αποθέωση από τους φίλους των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Μαϊου 2024