Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με τη μαφία συνδέει τα σκάνδαλα ο «Καβαλιέρε», θέλοντας να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα

Με τη μαφία συνδέει τα σκάνδαλα ο «Καβαλιέρε», θέλοντας να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα

Με το οργανωμένο έγκλημα επιχειρεί να συνδέσει το πρόσφατο ροζ σκάνδαλο που τον εμπλέκει, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος γίνεται -σύμφωνα με αναλυτές- όλο και πιο αδύναμος πολιτικά. Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι τα νέα ροζ σκάνδαλα και οι προκλητικές δηλώσεις του «Καβαλιέρε» μπορεί να σηματοδοτούν την αρχή του τέλους της πολιτικής του καριέρας.

Με το οργανωμένο έγκλημα επιχειρεί να συνδέσει το πρόσφατο ροζ σκάνδαλο που τον εμπλέκει, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος γίνεται -σύμφωνα με αναλυτές- όλο και πιο αδύναμος πολιτικά. Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι τα νέα ροζ σκάνδαλα και οι προκλητικές δηλώσεις του «Καβαλιέρε» μπορεί να σηματοδοτούν την αρχή του τέλους της πολιτικής του καριέρας.

Μιλώντας σε ανώτατα στελέχη του κόμματός του «Λαός της Ελευθερίας», ο Ιταλός πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα εναντίον του, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο «πίσω από πολλά πράγματα που συμβαίνουν να βρίσκεται το οργανωμένο έγκλημα».

Η αναφορά του «Καβαλιέρε» σχετίζεται με τις τελευταίες αποκαλύψεις που αφορούν την προσωπική του ζωή.

«Θέλω να επαναλάβω ότι η αγάπη θα υπερισχύσει του μίσους και του φθόνου. Δεν εννοώ να παραιτηθώ, παρά τις καθημερινές επιθέσεις σε βάρος μου», τόνισε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Την ώρα που η Εισαγγελία του Μιλάνου διεξάγει έρευνα σχετικά την προαγωγή της πορνείας, υπόθεση με την οποία σχετίζονται δύο κοπέλες που ισχυρίζονται ότι γνώρισαν προσωπικά τον Μπερλουσκόνι, η Ιταλία αναρωτιέται: «μήπως ο «Καβαλιέρε» το παρατράβηξε αυτή τη φορά;»

Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η υπόθεση της -μέχρι πρότινος ανήλικης- Μαροκινής Καρίμα, γνωστής ως «Ρούμπι» και της 28χρονης συνοδού πολυτελείας Νάντια Μακρί θα αποτελέσουν την αρχή του τέλους της πολιτικής καριέρας του Μπερλουσκόνι.

Η Νάντια Μακρί δηλώνει ότι είχε δύο ερωτικές συναντήσεις επί πληρωμή με τον Καβαλιέρε, ενώ και η 17χρονη «Ρούμπι», φέρεται να αποκάλυψε ότι είχε σεξουαλικές επαφές επί πληρωμή με τον Καβαλιέρε.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι πρόκειται για μια ξεκάθαρη περίπτωση κατάχρησης εξουσίας, η οποία σε κάποια άλλη χώρα θα είχε οδηγήσει σε παραίτηση του πρωθυπουργού.

Ωστόσο, αυτό που φαίνεται πως ενοχλεί περισσότερο είναι η προκλητική συμπεριφορά του 74χρονου πολιτικού. «Είναι καλύτερα να έχεις πάθος με όμορφες κοπέλες παρά να είσαι ομοφυλόφιλος» δήλωσε ο «Καβαλιέρε» προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων και επικρίσεις για σεξισμό και ομοφοβία.

Αλλά και η Καθολική Εκκλησία φαίνεται πως δεν βλέπει θετικά τα νέα σκάνδαλα. Το «Φόρουμ Καθολικών Οικογενειών της Ιταλίας», σύμφωνα με τον Τύπο, έκανε γνωστό ότι δεδομένης της κατάστασης, καλό θα ήταν να μην παραβρεθεί ο μεγιστάνας-πρωθυπουργός στην έναρξη των εργασιών του «Φόρουμ».

Πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση που θα αποφασίσουν να τηρήσουν οι πρόεδρος της Βουλής, Τζανφράνκο Φίνι, και οι βουλευτές και γερουσιαστές που τον πλαισίωσαν στη δημιουργία του νέου κόμματος «Μέλλον και Ελευθερία».

Έστω και αν, τυπικά, συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση, διαφωνούν σε όλα τα σημεία-κλειδιά: από την αναμόρφωση της Δικαιοσύνης, μέχρι τη σύγχυση ιδιωτικής και δημόσιας ζωής και την έλλειψη πολυφωνίας -όπως καταγγέλλουν- στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς παράταξης.

Οι πρόωρες εκλογές μοιάζουν όλο και πιθανότερες.

Πολλοί σχολιαστές, βέβαια, δεν παραλείπουν να υπογραμμίσουν ότι «τουλάχιστον τριακόσιοι νέοι εθνοπατέρες δεν θα ήθελαν να λήξει πρόωρα η νομοθετική περίοδος, διότι αν δεν συμπληρώσουν τουλάχιστον πέντε χρόνια θητείας, θα χάσουν το δικαίωμα σε μηνιαία σύνταξη 3.000 ευρώ».

Εν τω μεταξύ, ο κεντροαριστερός πρώην πρωθυπουργός Μάσιμο Ντ’ Αλέμα κάλεσε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να συναντηθεί με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τον Έλεγχο των Μυστικών Υπηρεσιών.

Πρόκειται για μια συνάντηση που έχει ζητηθεί εδώ και καιρό. Υπό το φως, όμως, των νέων εξελίξεων, η εφημερίδα Il Messaggero αναφέρει ότι είναι πολύ πιθανό να τεθούν ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση των ανδρών που ασχολούνται με την προστασία του Ιταλού πρωθυπουργού και με το αν οι ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί και καραμπινιέροι βρίσκονται στο πλάι του και σε στιγμές «απόλυτα ιδιωτικές».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024