Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέα διαμάχη Λονδίνου-Τεχεράνης μετά τη σύλληψη τεσσάρων «πληρωμένων δολοφόνων» στο Ιράν

Νέα διαμάχη Λονδίνου-Τεχεράνης μετά τη σύλληψη τεσσάρων «πληρωμένων δολοφόνων» στο Ιράν

Στη σύλληψη τεσσάρων «πληρωμένων δολοφόνων» υποστηρίζουν πως προχώρησαν οι ιρανικές αρχές. Οι συλληφθέντες φέρονται να ομολόγησαν ότι είχαν λάβει εντολές από έναν άνδρα ονόματι Τζαλίλ Φαταχί, που διαμένει στη Βρετανία, για να διαπράξουν -έναντι αμοιβής- πέντε δολοφονίες, τα τελευταία δύο χρόνια. Η είδηση προκάλεσε νέα προβλήματα στη ήδη τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών, με το Λονδίνο να κατηγορεί την Τεχεράνη για «αβάσιμους ισχυρισμούς».

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που φέρονται να ομολόγησαν ότι διέπραξαν πέντε δολοφονίες έναντι αμοιβής, προχώρησαν οι ιρανικές αρχές.

«Το ιρανικό υπουργείο Πληροφοριών ανακοίνωσε πως συνέλαβε τέσσερις τρομοκράτες που συνδέονται με την Βρετανία, οι οποίοι διέπραξαν τα δύο προηγούμενα χρόνια πέντε δολοφονίες» μετέδωσε στην ιστοσελίδα του το αγγλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Press TV. Και οι τέσσερις κρατούνται στην πόλη Μαριβάν του δυτικού Ιράν.

Σύμφωνα με το BBC, η βρετανική κυβέρνηση διέψευσε τις πληροφορίες, κάνοντας λόγο για «αβάσιμους ισχυρισμούς εκ μέρους της ιρανικής πλευράς».

Οι συλληφθέντες φέρονται να ομολόγησαν ότι είχαν λάβει εντολές, όσο βρίσκονταν στην πόλη Σουλαϊμανίγια του Ιράκ, από έναν άνδρα ονόματι Τζαλίλ Φαταχί που διαμένει στη Βρετανία.

Όπως μετέδωσε το Press TV, παρόλο που η αμοιβή τους είχε οριστεί στις 20.000 δολάρια για κάθε δολοφονία, τελικά εισέπραξαν λιγότερα από 10.000 δολάρια.

Να σημειωθεί πως η είδηση της σύλληψης των τεσσάρων ατόμων συμπίπτει χρονικά με την επέτειο της κατάληψης της αμερικανικής πρεσβείας στην Τεχεράνη, μετά την επανάσταση του 1979, η οποία έχει μείνει στην ιστορία του Ιράν ως σύμβολο της αντίστασης της Ισλαμικής Δημοκρατίας στην δυτική επιθετικότητα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ραζβάν Λουτσέσκου: Πήρε πολλά από όλους τους ποδοσφαιριστές

Οταν μια ομάδα έχει 20 (!) σκόρερ, σημαίνει πολλά για το πνεύμα και τη νοοτροπία της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024