Παρασκευή 10 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση ενόπλων με 14 νεκρούς σε γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ονδούρα

Επίθεση ενόπλων με 14 νεκρούς σε γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ονδούρα

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε συνοικιακό γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ονδούρα σκοτώνοντας τουλάχιστον 14 άτομα και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους. Το κίνητρο της επίθεσης δεν είναι σαφές προς το παρόν, αλλά οι υποψίες για τους δράστες στρέφονται σε συμμορίες που εμπλέκονται στο εμπόριο ναρκωτικών.

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε συνοικιακό γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ονδούρα σκοτώνοντας τουλάχιστον 14 άτομα και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους.

«Υπάρχουν 14 νεκροί. Δέκα σκοτώθηκαν στο γήπεδο και τέσσερις πέθαναν ενώ διακομίζονταν σε νοσοκομείο» δήλωσε ο Λεονέλ Σαουσέδα, εκπρόσωπος του υπουργείου Ασφάλειας της Ονδούρας.

Οι ένοπλοι έφθασαν στο σημείο με δύο οχήματα και άρχισαν να πυροβολούν με όπλα μεγάλου διαμετρήματος μια ομάδα ανδρών που ετοιμάζονταν για να έναν αγώνα ποδοσφαίρου στην πόλη Σαν Πέδρο Σούλα, που αποτελεί σημαντικό διαμετακομιστικό κέντρο για την εγχώρια υφαντουργία και βρίσκεται περίπου 165 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας.

Δεν είναι μέχρι στιγμής σαφές το κίνητρο της επίθεσης. Ωστόσο στην περιοχή δρουν βίαιες συμμορίες που ενέχονται κυρίως στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών κι επιδίδονται σε εκβιασμούς. Η πόλη θεωρείται «κέντρo» τελικής επεξεργασίας κοκαΐνης πριν την προώθησή της στις ΗΠΑ.

Το Σεπτέμβριο, 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν από εκτελεστές των συμμοριών που κατά τις αρχές συνδέονται με τα μεξικάνικα καρτέλ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Καρεμπέ: «Ολυμπιακός, ο ένας και ο μοναδικός»

Ήταν ο πρώτος που το είπε, «να πάμε τον Ολυμπιακό σε έναν ευρωπαϊκό τελικό», τώρα μπορεί να απολαύσει αυτό που έλεγε και έγινε πραγματικότητα. Το πανηγυρικό ποστ του Γάλλου μετά τον θρίαμβο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Μαϊου 2024