Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στις κάλπες ξανά οι Βραζιλιάνοι για να εκλέξουν το νέο τους πρόεδρο

Στις κάλπες ξανά οι Βραζιλιάνοι για να εκλέξουν το νέο τους πρόεδρο

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα, Κυριακή, οι Βραζιλιάνοι για να αναδείξουν για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μία γυναίκα πρόεδρο, την Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία ελπίζουν ότι θα συνεχίσει την πολιτική του απερχόμενου προέδρου, Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν βέβαιη νίκη της Ρούσεφ στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, αφήνοντας πίσω τον αντίπαλό της, Ζοζέ Σέρα.

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα, Κυριακή, οι Βραζιλιάνοι για να αναδείξουν για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μία γυναίκα πρόεδρο, Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία ελπίζουν ότι θα συνεχίσει την πολιτική του απερχόμενου Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα.

Οι αμφιβολίες που ήγειρε η αντιπολίτευση για το κατά πόσο ενέχεται σε σκάνδαλα, οι αντιρρήσεις των πεντηκοστιανών όσον αφορά τις θέσεις της για το ζήτημα της άμβλωσης σε μια χώρα όπου η θρησκεία παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά και το αναπάντεχο ποσοστό που συγκέντρωσε η υποψήφια των Πρασίνων,Μαρίνας Σίλβα, στοίχισαν στη Ντίλμα Ρουσέφ και απέτρεψαν τη νίκη της από τον πρώτο γύρο πριν ένα μήνα, αλλά όλες οι δημοσκοπήσεις κατεδείκνυαν ότι σήμερα η υποψήφια του PT θα επικρατήσει του αντιπάλου της Ζοζέ Σέρα.

Για να κερδίσει ο Σέρα, «αν οι δημοσκοπήσεις δε λαθεύουν, χρειάζεται ένα θαύμα», σύμφωνα με τον Ραφαέλ Κορτές, αναλυτή της εταιρίας συμβούλων Tendencias.

Η ψηφοφορία στη λατινοαμερικάνικη χώρα άρχισε στις 12:00 ώρα Ελλάδας και ολοκληρώνεται στις 23:00. Τα αποτελέσματα αναμένονται μερικές ώρες αργότερα, καθώς σημαντικό μέρος της ψηφοφορίας και της καταμέτρησης γίνεται ηλεκτρονικά.

Η Βραζιλία έχει αποσείσει την φήμη της αποσαθρωμένης οικονομικά χώρας οριστικά κι έχει μετατραπεί σε μια από τις μηχανές της παγκόσμιας ανάπτυξης, κάτι που αποδίδεται στην πολιτική του Λούλα. Ο πρώην συνδικαλιστής έριξε όλο του το βάρος στην εκστρατεία της Ρουσέφ, κάτι που τη βοήθησε να αποκτήσει το προβάδισμα παρότι ήταν ουσιαστικά άγνωστη.

Η 62χρονη Ρουσέφ πάντως αναμένεται να διατηρήσει τη «συνταγή» του Λούλα, χωρίς να προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, αλλά φροντίζοντας για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του κρατικού μηχανισμού, την μείωση της γραφειοκρατίας και την επέκταση του ρόλου του δημοσίου σε μερικούς στρατηγικούς τομείς.

ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024