Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έντονες φήμες προκαλεί το... μαυρισμένο μάτι του Βλ.Πούτιν

Έντονες φήμες προκαλεί το… μαυρισμένο μάτι του Βλ.Πούτιν

Με... μαυρισμένο το αριστερό μάτι εμφανίστηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου στην Ουκρανία, προκαλώντας πλήθος φημών σε ρωσικά και ουκρανικά μέσα ενημέρωσης. Παρά το έντονο μέικ-απ που φορούσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, η μελανιά και το πρήξιμο γύρω από τα μάτια του ήταν εμφανή και οδήγησαν ακόμα και τον εκπρόσωπό του να κάνει δηλώσεις.

Με… μαυρισμένο το αριστερό μάτι εμφανίστηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου στην Ουκρανία, προκαλώντας πλήθος φημών σε ρωσικά και ουκρανικά μέσα ενημέρωσης. Παρά το έντονο μέικ-απ που φορούσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, η μελανιά και το πρήξιμο γύρω από τα μάτια του ήταν εμφανή και οδήγησαν ακόμα και τον εκπρόσωπό του να κάνει δηλώσεις.

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι ο 58χρονος πολιτικός τραυματίστηκε στο τζούντο, ή ότι είναι απλά κουρασμένος.

Ωστόσο, ορισμένοι υποστήριξαν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποβλήθηκε σε πλαστική επέμβαση.

«Από που προήλθε αυτή η μελανιά κάτω από το μάτι του πρωθυπουργού;» αναρωτήθηκε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Kommersant.

«Θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα μιας σκληρής προπόνησης; Ήταν προσεκτικά καμουφλαρισμένο, αλλά και πάλι ορατό σε όλους» προσέθετε η εφημερίδα.

«Έκανε ο Πούτιν πλαστική;» αναρωτήθηκε η ουκρανική εφημερίδα Levy Bareg.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε την Ουκρανία, ωστόσο, εμφανίστηκε κουρασμένος και χωρίς διάθεση να κάνει δηλώσεις. Μάλιστα, δεν δέχθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Αμέσως ξέσπασε ένα όργιο φημών για το τι μπορεί να έχει συμβεί.

Ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν διέψευσε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. «Δεν υπάρχουν μελανιές» είπε ο Ντμίτρι Πέσκοφ στο Associated Press.

«Ήταν απλά πολύ κουρασμένος μετά από αρκετές πτήσεις και συναντήσεις. Επίσης, μπορεί το φως να έπεφτε πάνω του με έναν μη κολακευτικό τρόπο» πρόσθεσε.

Κλείνει η «ψαλίδα» ανάμεσα σε Πούτιν-Μεντβέντεφ

Την ίδια ώρα, δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Vedomosti, δείχνει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ βρίσκεται μια «ανάσα» πίσω από τον Βλ.Πούτιν στα ποσοστά δημοτικότητας.

Ο Βλ.Πούτιν, ο οποίος ήταν πρόεδρος από το 2000 ως το 2008, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι είτε θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία το 2012 είτε θα υποστηρίξει τον Μεντβέντεφ, τον οποίο ο ίδιος είχε προωθήσει πριν από δύο χρόνια στο Κρεμλίνο.

Αναλυτές εκτιμούν ότι οποιαδήποτε πολιτική αντιπαλότητα μεταξύ των δύο θα μπορούσε να διαταράξει την πολιτική σταθερότητα και να αποθαρρύνει ξένους επενδυτές.

Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 1.600 ανθρώπων από το ανεξάρτητο Κέντρο Λεβάντα από τις 22 ως τις 25 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με αυτήν, το 77% ενέκρινε την απόδοση του Βλ.Πούτιν, ενώ το 76% εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Ντ.Μεντβέντεφ. Η δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου ήταν 73% το Σεπτέμβριο.

Όταν οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση ρωτήθηκαν ποιόν θα ψήφιζαν στις εκλογές, 24% είπαν ότι θα ψήφιζαν τον Πούτιν και 21% επέλεξαν τον Μεντβέντεφ.

Ο υποδιευθυντής του Κέντρου Λεβάντα, ο Αλεξέι Γκραζντάνκιν, είπε στην εφημερίδα πως το άλμα του Μεντβέντεφ στα ποσοστά οφείλεται στο ότι απέλυσε τον περασμένο μήνα το δήμαρχο της Μόσχας Γιούρι Λουζκόφ.

Ωστόσο, αναλυτές επισημαίνουν ότι ο χρόνος που χρειάστηκε ο Ρώσος πρόεδρος για να τον αποπέμψει και ο συμβιβασμός στην επιλογή του αντικαταστάτη του καθιστούν τον επικεφαλής του Κρεμλίνου λιγότερο εντυπωσιακή επιλογή για τους ψηφοφόρους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024