Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε θέσεις μάχης η Γαλλία για την έγκριση του συνταξιοδοτικού από τη Γερουσία

Σε θέσεις μάχης η Γαλλία για την έγκριση του συνταξιοδοτικού από τη Γερουσία

Για νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζονται τα συνδικάτα στη Γαλλία, καθώς η Γερουσία αναμένεται να εγκρίνει εντός της ημέρας το νόμο για τη μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό σύστημα. Νέες διαδηλώσεις προγραμματίζονται από τους εργαζόμενους για τις 28 Οκτωβρίου και για τις 6 Νοεμβρίου.

Για νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζονται τα συνδικάτα στη Γαλλία, καθώς η Γερουσία αναμένεται να εγκρίνει εντός της ημέρας το νόμο για τη μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό σύστημα.

Δείχνοντας την αποφασιστικότητά τους για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, παρότι η εθνοσυνέλευση έχει ήδη υπερψηφίσει τον επίμαχο νόμο, τα έξι μεγαλύτερα συνδικάτα αποφάσισαν αργά το βράδυ της Πέμπτης να οργανώσουν νέες διαδηλώσεις στις 28 Οκτωβρίου και στις 6 Νοεμβρίου.

«Η κυβέρνηση φέρει την πλήρη ευθύνη για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις, δεδομένου ότι δεν μας ακούει και συνεχίζει τις προκλήσεις», ανέφεραν τα συνδικάτα σε κοινή ανακοίνωσή τους, μετά από μία ημέρα διαβουλεύσεων στο Παρίσι.

Η κυβέρνηση από την άλλη πλευρά εμμένει στην ανάγκη μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού και ο νόμος αναμένεται ότι θα εγκριθεί από τη Γερουσία το βράδυ της Παρασκευής.

Πέρα από τα προβλήματα στον τομέα των μέσων μαζικής μεταφοράς, ο Γάλλος πρόεδρος έχει να αντιμετωπίσει επίσης τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα διϋλιστήρια και τα μπλόκα στις αποθήκες καυσίμων, που έχουν προκαλέσει προβλήματα στον ανεφοδιασμό της αγοράς με καύσιμα.

Η εξομάλυνση του ανεφοδιασμού των πρατηρίων καυσίμων θα χρειαστεί ακόμη πολλές ημέρες, ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση, χωρίς, ωστόσο, να δώσει κάποια ημερομηνία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε έπειτα από σύνοδο των υπευθύνων της πετρελαϊκής βιομηχανίας, ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν ανέφερε ότι προς το παρόν δεν προβλέπονται μέτρα για τη διανομή καυσίμων με δελτίο και σημείωσε ότι σημαντικές ποσότητες καυσίμων δόθηκαν για να καλύψουν σε ένα βαθμό τις ανάγκες από την παύση της λειτουργίας των διυλιστηρίων.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής επενέβη η αστυνομία και ήρε τον αποκλεισμό ενός διϋλιστηρίου της Total έξω από το Παρίσι, όπως έγινε γνωστό από συνδικαλιστές.

Οι συνδικαλιστές έχουν επίσης την υποστήριξη των νέων, που διαδήλωσαν κατά χιλιάδες την Πέμπτη στο Παρίσι και σε άλλες γαλλικές πόλεις. Οι διαδηλώσεις ήταν ειρηνικές, εκτός από σποραδικά επεισόδια που έγιναν στη Λιόν και τη Ναντέρ.

Υπέρ των διαδηλώσεων η πλειοψηφία των Γάλλων

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον δυο στους τρεις Γάλλους συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις κινητοποιήσεις κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, παρά την έλλειψη καυσίμων, τις διαδηλώσεις των μαθητών και τις ταραχές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΒVA που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Canal Plus.

Με βάση τη δημοσκόπηση, περίπου το 69% των ερωτηθέντων εγκρίνει τις απεργίες και τις διαδηλώσεις κατά του νομοσχεδίου, το 29% είναι κατά, ενώ το 2% δεν έχει γνώμη.

Η υποστήριξη προς τις κινητοποιήσεις είναι σχεδόν ομόφωνη μεταξύ των οπαδών της αριστεράς (92%), ενώ οι οπαδοί της δεξιάς τις υποστηρίζουν σε ποσοστό 32%.

Η πλειοψηφία (52%) εγκρίνει τις απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ωστόσο δε συμφωνεί (το 52%) με τον αποκλεισμό των 12 διυλιστηρίων της χώρας που προκαλεί ελλείψεις στα καύσιμα και επιβράδυνση της δραστηριότητας σε ορισμένους τομείς της οικονομίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024