Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κλιμακώνουν τα συνδικάτα στη Γαλλία τις κινητοποιήσεις και καλούν σε νέα απεργία

Κλιμακώνουν τα συνδικάτα στη Γαλλία τις κινητοποιήσεις και καλούν σε νέα απεργία

Συνέχεια δίνουν τα συνδικάτα στη Γαλλία στις κινητοποιήσεις κατά της μεταρρύθμισης Σαρκοζί και δηλώνουν έτοιμα για νέες κινητοποιήσεις –τις προγραμματίζουν για τις 28 Οκτωβρίου και τις 6 Νοεμβρίου– ακόμα και μετά την ψήφιση του νόμου από τη Γερουσία και την τελική έγκρισή του.

Συνέχεια δίνουν τα συνδικάτα στη Γαλλία στις κινητοποιήσεις κατά της μεταρρύθμισης Σαρκοζί και δηλώνουν έτοιμα για νέες κινητοποιήσεις ακόμα και μετά την ψήφιση του νόμου από τη Γερουσία και την τελική έγκρισή του.

Μετά τις δυναμικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών, στις οποίες σημειώθηκαν ωστόσο και περιστατικά βίαιων συγκρούσεων με την αστυνομία, τα συνδικάτα αποφάσισαν να καλέσουν τα μέλη τους σε νέες κινητοποιήσεις την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου και το Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

«Δεν υπάρχει κανείς λόγος να σταματήσουν οι διαμαρτυρίες», υπογράμμισε ο Μπερνάρ Τριμπό επικεφαλής του ενός από τα σημαντικότερα συνδικάτα της χώρας, της CGT.

«Η κυβέρνηση φέρει την πλήρη ευθύνη για τη συνεχιζόμενη κινητοποίηση, με δεδομένη την άκαμπτη στάση της», τόνισε τα συνδικάτα σε κοινή δήλωσή τους.

Από την πλευρά του πάντως ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε ότι «οι απεργοί κρατούν όμηρο την οικονομία, τις επιχειρήσεις και την καθημερινή ζωή των Γάλλων» και δεν έδειξε κανένα σημάδι υπαναχώρησης, καθώς άλλωστε η κυβέρνηση έχει αποδώσει κομβική σημασία στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Και σε σχέση με τους «ταραχοποιούς», όπως τους αποκάλεσε, ο Νικολά Σαρκοζί υπογράμμισε ότι «δεν θα έχουν τον τελευταίο λόγο σε μία δημοκρατία».

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση στο Κοινοβούλιο κινήθηκε ώστε να συντομευτεί ο χρόνος για την ψήφιση του νομοσχεδίου για το οποίο έχουν κατατεθεί περί τις 1.000 τροπολογίες. Επικαλέστηκε άρθρο του Συντάγματος έτσι ώστε να ψηφιστεί όλο το επίμαχο νομοσχέδιο σε μία ψηφοφορία.

Εντωμεταξύ, οι επιπτώσεις από τις κινητοποιήσεις εξακολουθούν να είναι ορατές την καθημερινότητα των Γάλλων. Ένα στα τέσσερα βενζινάδικα είναι κλειστά λόγω έλλειψης καυσίμων ενώ εκατοντάδες πλοία παραμένουν στο λιμάνι της Μασσαλίας, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας.

Την Πέμπτη σημειώθηκαν νέα επεισόδια στη Λιόν όπου αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού κατά νέων διαδηλωτών. Στο Παρίσι 4.000 μαθητές διαδήλωσαν χωρίς να προκληθούν επεισόδια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024