Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σε επιθεώρηση παρέλασης η επίσημη πρώτη ηγετική εμφάνιση του Κιμ Γιονγκ-Ουν

Σε επιθεώρηση παρέλασης η επίσημη πρώτη ηγετική εμφάνιση του Κιμ Γιονγκ-Ουν

Ζωντανές εικόνες του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ιλ με τον γιο του Κιμ Γιονγκ-Ουν να επιθεωρούν την παρέλαση για την 65η επέτειο ίδρυσης του Kόμματος των Εργατών μετέδωσε η τηλεόραση της χώρας, που αποτελεί την πρώτη δημόσια εμφάνιση του 27χρονου γιου του ηγέτη που προαλείφεται για «διάδοχός» του. Η παρέλαση αποτελούσε τόσο επίδειξη δύναμης του καθεστώτος όσο και παρουσίαση του Κιμ Γιονγκ-Ουν στο λαό της Βόρειας Κορέας.

Ζωντανές εικόνες του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ιλ με τον γιο του Κιμ Γιονγκ-Ουν να επιθεωρούν την παρέλαση για την 65η επέτειο ίδρυσης του Kόμματος των Εργατών μετέδωσε η τηλεόραση της χώρας, που αποτελεί την πρώτη δημόσια εμφάνιση του 27χρονου γιου του ηγέτη που προαλείφεται για «διάδοχός» του.

Η παρέλαση αποτελούσε τόσο επίδειξη δύναμης του καθεστώτος όσο και παρουσίαση του Κιμ Γιονγκ-Ουν στο λαό της Βόρειας Κορέας.

Ο νεότερος γιος του Βορειοκορεάτη ηγέτη διορίστηκε πριν από δύο εβδομάδες στην κεντρική επιτροπή του κόμματος, ονομάστηκε αντιπρόεδρος της ισχυρής κεντρικής στρατιωτικής επιτροπής και προήχθη σε «τετράστερο» στρατηγό.

Στην παρέλαση εμφανίστηκε με πολιτικά και ανέβηκε στο βάθρο χαιρετώντας το πλήθος που τον επευφημούσε -μάλιστα, τόλμησε να χαμογελάσει και λίγο, σημειώνουν οι δύο ανταποκριτές του Associated Press, στους οποίους επιτράπηκε κατ’ εξαίρεση η κάλυψη της παρέλασης.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εκτίμησε ότι ο Κιμ Γιονγκ-ιλ θα δώσει την εξουσία στο γιο του σύντομα, όταν δε θα είναι πια σε θέση να κυβερνήσει. «Βλέπουμε εδώ και πολύ καιρό ενδείξεις ότι υπήρχε μια διαδικασία διαδοχής που κινείτο προς αυτή την κατεύθυνση στη Βόρεια Κορέα» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέιτς σε συνέντευξη Τύπου από κοινού με το νοτιοκορεάτη ομόλογό του Κιμ Τάε-Γιουνγκ.

Ο Νοτιοκορεάτης υπουργός από την πλευρά του δεν απέκλεισε «μια κατάσταση αβεβαιότητας» στη Βόρεια Κορέα σε περίπτωση που επιδεινωθεί η υγεία του Κιμ Γιόνγκ-Ιλ, ενώ ο Ρ.Γκέιτς προειδοποίησε ότι «δε θα γίνουν ανεκτές» από την Ουάσινγκτον και τη Σεούλ προκλήσεις της Πιονγκγιάνγκ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Αυτή είναι η τελική βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague (pic)

Δείτε πως διαμορφώθηκε η τελική βαθμολογία της Superleague μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024