Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Την Τετάρτη αναμένεται η διάσωση των εγκλωβισμένων μεταλλωρύχων στη Χιλή

Την Τετάρτη αναμένεται η διάσωση των εγκλωβισμένων μεταλλωρύχων στη Χιλή

Την Τετάρτη υπολογίζουν τα σωστικά συνεργεία ότι θα ξεκινήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 33 μεταλλωρύχων, που μετρούν ήδη πάνω από δύο μήνες εγκλωβισμένοι 700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης. Πριν ξεκινήσει η επιχείρηση, μέρος του τοιχώματος της σήραγγας που άνοιξε το γεωτρύπανο πρέπει να ενισχυθεί με ατσάλι.

Την Τετάρτη υπολογίζουν τα σωστικά συνεργεία ότι θα ξεκινήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 33 μεταλλωρύχων, που μετρούν ήδη πάνω από δύο μήνες εγκλωβισμένοι 700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης.

Πριν ξεκινήσει η επιχείρηση, μέρος του τοιχώματος της σήραγγας που άνοιξε το γεωτρύπανο πρέπει να ενισχυθεί με ατσάλι.

Το μεγαλύτερο μέρος της σήραγγας σκάφτηκε μέσα από βράχια, και οι τεχνικοί θεωρούν ότι μπορεί να αντέξει τη διαδρομή της κάψουλας για κάθε έναν από τους 33 εγκλωβισμένους, αλλά περίπου 96 μέτρα θεωρούνται «προβληματικά».

{{{ map }}}Όπως ανέφερε το βράδυ του Σαββάτου η κυβέρνηση της χώρας ανέφερε ότι το χρονοδιάγραμμα με κατάληξη την Τετάρτη προέκυψε μετά την επιθεώρηση της σήραγγας με κάμερα μετά την ολοκλήρωση της διάνοιξής της νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Οι πολιτικές Αρχές επιμένουν ότι οι διαδικασίες αποφασίζονται με απολύτως τεχνικά κριτήρια, αλλά οι πολιτικές επιπτώσεις είναι αναπόφευκτες την στιγμή που όχι μόνο οι συγγενείς των εγκλωβισμένων έχουν κατασκηνώσει πάνω από το ορυχείο αλλά και τα ξένα ΜΜΕ καλύπτουν συνεχώς τις επιχειρήσεις.

Ενώ οι τεχνικοί θεωρούν εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί κάτι απρόοπτο ακόμη και εάν δεν ενισχύονταν τα τοιχώματα της σήραγγας, η εικόνα της διάσωσης -που έχει γίνει σε στοίχημα για ολόκληρη τη Χιλή- θα μπορούσε να αμαυρωθεί ανεπανόρθωτα εάν έστω και ένας μεταλλωρύχος τραυματιζόταν θανάσιμα για λόγους που μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024