Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ήρεμη η κατάσταση στη Μοζαμβίκη μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις για την ακρίβεια

Ήρεμη η κατάσταση στη Μοζαμβίκη μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις για την ακρίβεια

Μετά τις διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας την περασμένη εβδομάδα, όπου δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 400 τραυματίστηκαν σύμφωνα με τη κυβέρνηση, η κατάσταση είναι περισσότερο ήρεμη. Αιφνίδια διακοπή των επικοινωνιών, πιθανόν από τη κυβέρνηση.

Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 400 τραυματίστηκαν στις ταραχές που σημειώθηκαν στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της ακρίβειας που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στη Μοζαμβίκη, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας αναθεωρώντας προς τα πάνω προηγούμενο απολογισμό. Ηρεμία στη πρωτεύουσα τη Δευτέρα, αλλά και αιφνίδια διακοπή των επικοινωνιών…

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω ότι το σύνολο των θανάτων ανήλθε από 10 σε 13», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ίβο Γαρίδο. Συνολικά 403 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις ταραχές, διευκρίνισε ο υπουργός.

Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα η κατάσταση ήταν περισσότερο ήρεμη, αν και πολλοί έμειναν στις κατοικίες τους από το φόβο νέων ταραχών. Στην πρωτεύουσα Μαπούτο περιπολούσαν πάντως αστυνομικοί ενώ αναφέρθηκαν και μερικές συλλήψεις.

Ωστόσο, τη Δευτέρα οι πολίτες διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να στείλουν μηνύματα στα κινητά τους, αλλά δεν ήταν σαφές αν επρόκειτο για παρέμβαση της κυβέρνησης ή τεχνικό πρόβλημα. Οι Αρχές προσπαθούν, όπως έγινε γνωστό, να εντοπίσουν ποιοι έστειλαν τα μηνύματα που καλούσαν σε διαδηλώσεις.

Οι ταραχές προκλήθηκαν μετά την ανακοίνωση, την 1η Σεπτεμβρίου, από την κυβέρνηση μιας νέας αύξησης στην τιμή του ψωμιού, μετά τις πολλές αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου, του νερού και του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η κυβέρνηση δικαιολόγησε την αύξηση στη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος λέγοντας ότι έπρεπε να καλύψει το κόστος ηλεκτροδότησης αγροτικών περιοχών.

Επιπλέον ανακοίνωσε ότι θα καλύψει μέρος της αύξησης στη τιμή με την κατάργηση φόρων και δασμών στα άλευρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Και στο τέλος το πρωτάθλημα πάει στην… Σίτι

Όταν η Σίτι μπαίνει στην... τελική ευθεία έχοντας ρόλο «οδηγού» τότε έχει τον τρόπο για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024