Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός στη Μανίλα από την εκδήλωση πειρατείας σε τουριστικό λεωφορείο

Συναγερμός στη Μανίλα από την εκδήλωση πειρατείας σε τουριστικό λεωφορείο

Υπό ομηρία βρίσκονται από το πρωί της Δευτέρας οι επιβάτες ενός τουριστικού λεωφορείου στη Μανίλα. Δράστης είναι ένας πρώην αστυνομικός, που εκδιώχθηκε από το Σώμα και ζητεί την επαναπρόσληψή του. Ο ένοπλος έχει αφήσει ελεύθερους εννέα επιβάτες (μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά), αλλά εξακολουθεί να κρατά ομήρους 16 ανθρώπους απειλώντας να τους σκοτώσει. Για έφοδο στο λεωφορείο ετοιμάζεται η αστυνομία.

Υπό ομηρία βρίσκονται από το πρωί της Δευτέρας οι επιβάτες ενός τουριστικού λεωφορείου στη Μανίλα. Δράστης είναι ένας πρώην αστυνομικός, που εκδιώχθηκε από το Σώμα και ζητεί την επαναπρόσληψή του. Ο ένοπλος έχει αφήσει ελεύθερους εννέα επιβάτες (μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά), αλλά εξακολουθεί να κρατά ομήρους 16 ανθρώπους απειλώντας να τους σκοτώσει.

«Βλέπω ότι φθάνουν πολλές ειδικές μονάδες, βρίσκονται παντού. Το ξέρω ότι θα με σκοτώσουν και τους λέω να φύγουν γιατί ανά πάσα στιγμή θα κάνω το ίδιο» είπε ο αστυνομικός σε τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Ανδρες των ειδικών δυνάμεων φαίνεται ότι ετοιμάζονται για έφοδο στο λεωφορείο. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τα λάστιχα για να ακινητοποιήσουν το όχημα και όλα δείχνουν ότι ετοιμάζονται να εισβάλουν.

Ο δράστης ονομάζεται Ρολάντο Μεντόζα. Σε επικοινωνία που είχε με δύο διαπραγματευτές της Αστυνομίας, ο Μεντόζα ζήτησε τρόφιμα για τους επιβάτες του λεωφορείου -τα οποία παραδόθηκαν- καθώς και καύσιμα, ώστε να μπορεί να κρατά αναμμένη τη μηχανή του οχήματος για να λειτουργεί το air condition.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο Μεντόζα είναι συνεργάσιμος και η χρήση βίας είναι το πλέον ακραίο σενάριο που εξετάζεται. Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος της Μανίλας ανακοίνωσε ότι όλοι οι επιβάτες του λεωφορείου είναι καλά στην υγεία τους.

Ένα χειρόγραφο σημείωμα, το οποίο έκανε λόγο για μία «μεγάλη συμφωνία» μετά τις 10:00 π.μ. (ώρα Ελλάδος) αναρτήθηκε από τον δράστη στην πόρτα τού τουριστικού λεωφορείου. Το χρονικό περιθώριο που έθετε ο Μεντόζα παρήλθε, αλλά δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη. Δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο σημείο άκουσαν τον αδελφό του, επίσης αστυνομικό, να συνομιλεί μαζί του και να του ζητά να παρατείνει τη διορία κατά 30 λεπτά.

Δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει την περιοχή, ενώ ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα έχουν σπεύσει στο σημείο για προληπτικούς λόγους.

Οι όμηροι είναι, στην πλειονότητά τους, τουρίστες από το Χονγκ Κονγκ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024