Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η απέλαση των Ρομά αμαυρώνει την εικόνα της Γαλλίας, λέει η Ρουμανία

Η απέλαση των Ρομά αμαυρώνει την εικόνα της Γαλλίας, λέει η Ρουμανία

Η πολιτική του Παρισιού απέναντι στους Ρομά αμαυρώνει την εικόνα της Γαλλίας και είναι αντίθετη στη γαλλική παράδοση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δηλώνει ο Ρουμάνος υφυπουργός Αλληλεγγύης Βαλεντίν Μοτσάνου, υπεύθυνος για το ζήτημα των Ρομά. Αλλοι 139 Ρομά επιστρέφουν την Παρασκευή αεροπορικώς στη Ρουμανία.

Η πολιτική του Παρισιού απέναντι στους Ρομά αμαυρώνει την εικόνα της Γαλλίας και είναι αντίθετη στη γαλλική παράδοση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δηλώνει ο Ρουμάνος υφυπουργός Αλληλεγγύης Βαλεντίν Μοτσάνου, υπεύθυνος για το ζήτημα των Ρομά.

«Έχω την εντύπωση ότι στιγματίζουν μια ομάδα στο σύνολό της. Αυτό είναι αντίθετο με τη γαλλική παράδοση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτό αμαυρώνει την εικόνα της Γαλλίας» δήλωσε ο Βαλεντίν Μοτσάνου σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

Ο Μοτσάνου δήλωσε σοκαρισμένος για συγκεκριμένες περιπτώσεις διάκρισης σε βάρος των Ρομά, όπως για παράδειγμα ενός εμπόρου που δεν επιτρέπει σε Ρομά να μπουν στο κατάστημά του.

Ο Ρουμάνος υφυπουργός θα επισκεφθεί το Παρίσι στα τέλη Αυγούστου.

Η Γαλλία άρχισε την Πέμπτη τις απελάσεις Ρομά στη χώρα καταγωγής τους εν μέσω κύματος αντιδράσεων από οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Την Πέμπτη απελάθηκαν 86 άτομα και την Παρασκευή απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ρουασί αεροσκάφος που μεταφέρει άλλους 139 Ρομά.

Τρία λεωφορεία που μετέφεραν δεκάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά έφτασαν το πρωί της Παρασκευής με αστυνομική συνοδεία στο Ρουασί. Οι Ρομά δεν μπόρεσαν να μιλήσουν στους δημοσιογράφους.

Ο Μπεσόν υπεραμύνθηκε την έμπτη της πολιτικής της γαλλικής κυβέρνησης, που συνδέει τη μετανάστευση με την εγκληματικότητα, δηλώνοντας ότι η Γαλλία «δεν χρειάζεται μαθήματα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η «ανάκριση» του Έσε: Τι είπε για Μέσι, Μαραντόνα και Πελέ (vid)

Ο Έσε αποκάλυψε αρκετά πράγματα για εκείνον απαντώντας στο QnA που δημοσίευσε ο Ολυμπιακός στα social media.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024