Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρώσο «έμπορο του θανάτου» εκδίδει η Ταϊλάνδη στις ΗΠΑ

Ρώσο «έμπορο του θανάτου» εκδίδει η Ταϊλάνδη στις ΗΠΑ

Με οργή αντιδρά το Κρεμλίνο στην απόφαση των δικαστικών αρχών της Ταϊλάνδης να εκδώσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες των Ρώσο Βίκτορ Μπουτ, ο οποίος θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους λαθρεμπόρους όπλων στον κόσμο. Ο «έμπορος του θανάτου», όπως αποκαλείται ο 43χρονος Ρώσος, κρατείται στην Ταϊλάνδη από το 2008.

Με οργή αντιδρά το Κρεμλίνο στην απόφαση των δικαστικών αρχών της Ταϊλάνδης να εκδώσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες των Ρώσο Βίκτορ Μπουτ, ο οποίος θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους λαθρεμπόρους όπλων στον κόσμο.

Ο «έμπορος του θανάτου», όπως αποκαλείται ο 43χρονος Ρώσος, κρατείται στην Ταϊλάνδη από το 2008 μετά τη σύλληψή του σε κοινή επιχείρηση των διωκτικών αρχών της χώρας και των ΗΠΑ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε «παράνομη» την απόφαση του δικαστηρίου της Ταϊλάνδης για την έκδοση του Βίκτορ Μπουτ στις ΗΠΑ και δεσμεύθηκε να επιδιώξει την απελευθέρωσή του.

«Λυπούμαστε γι’ αυτή την παράνομη πολιτική απόφαση» δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ στη διάρκεια επίσκεψής του στην Αρμενία.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η Μόσχα εκτιμά πως η απόφαση ελήφθη υπό «πολύ ισχυρή εξωτερική πίεση» και επισήμανε ότι θα συνεχίσει να επιδιώκει την επιστροφή του Μπουτ στη Ρωσία.

Ο Βίκτορ Μπουτ έχει δηλώσει αθώος απέναντι στις κατηγορίες που του επιρρίπτουν οι ΗΠΑ για συνωμοσία με στόχο την πώληση όπλων σε Κολομβιανούς αντάρτες.

Ταϊλανδικό δικαστήριο είχε απορρίψει στο παρελθόν αμερικανικό αίτημα για την έκδοση του Μπουτ, απόφαση την οποία στην οποία άσκησαν έφεση οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ουάσινγκτον χαιρέτισε την απόφαση έκδοσης του Βίκτορ Μπουτ, δηλώνοντας ότι η δίκη του θα είναι σε «απόλυτη προτεραιότητα».

«Είμαστε εξαιρετικά ευχαριστημένοι που το Εφετείο της Ταϊλάνδης επέτρεψε την έκδοση του Βίκτορ Μπουτ στις ΗΠΑ» δήλωσε ο Γκάρι Γκρίντλερ, αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Η δίκη του Βίκτορ Μπουτ είναι απόλυτη προτεραιότητα για τις ΗΠΑ, όμως οι κατηγορίες εναντίον του δεν αφορούν μόνο τις ΗΠΑ» επισήμανε.

Το εφετείο της Ταϊλάνδης ενέκρινε σήμερα το αίτημα των αμερικανικών αρχών για την έκδοση του Μπουτ, που είναι γνωστός ως «ο έμπορος του θανάτου».

Ο Μπουτ, πρώην αξιωματικός της σοβιετικής Πολεμικής Αεροπορίας, ενέπνευσε τον ρόλο του Νίκολας Κέιτζ στην ταινία Lord of war.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024