Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Πρόωρη» η προγραμματισμένη αποχώρηση των ΗΠΑ, λέει Ιρακινός στρατηγός

«Πρόωρη» η προγραμματισμένη αποχώρηση των ΗΠΑ, λέει Ιρακινός στρατηγός

«Πολύ νωρίς» θα γίνει η προγραμματισμένη αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ, δήλωσε ο ανώτερος Ιρακινός στρατιωτικός αξιωματικός, προσθέτοντας ότι οι ιρακινές δυνάμεις δεν είναι έτοιμες να αναλάβουν τον έλεγχο της ασφάλειας της χώρας. Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να αποχωρήσουν έως τα τέλη του 2011 από το Ιράκ.

«Πολύ νωρίς» θα γίνει η προγραμματισμένη αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ, δήλωσε ο ανώτερος Ιρακινός στρατιωτικός αξιωματικός.

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ σκοπεύουν να σταματήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μέχρι το τέλος Αυγούστου και έχουν θέσει ως καταληκτική ημερομηνία για την πλήρη αποχώρησή τους το τέλος του 2011.

Ο αντιστράτηγος Μπάμπακερ Ζεμπάρι προειδοποίησε ότι ο ιρακινός στρατός μπορεί να μην είναι έτοιμος να αναλάβει τον έλεγχο της χώρας για μία ακόμα δεκαετία.

Τόνισε ότι το Ιράκ δεν μπορεί να παρέχει με σιγουριά ασφάλεια στη χώρα έως το 2020 και είπε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να διατηρήσουν τις δυνάμεις τους στη χώρα μέχρι τότε.

«Αυτή τη στιγμή, η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων πηγαίνει καλά, μιας και είναι ακόμα εδώ, αλλά τα προβλήματα θα αρχίσουν μετά το 2011» είπε.

«Οι πολιτικοί πρέπει να βρουν άλλους τρόπους για να γεμίσουν το κενό μετά το 2011. Εάν με ρωτούσαν για την απόσυρση θα έλεγα στους πολιτικούς: ο αμερικανικός στρατός πρέπει να παραμείνει έως ότου ο ιρακινός στρατός να είναι πλήρως έτοιμος» πρόσθεσε.

Παρόμοια άποψη εξέφρασε μερικές ημέρες νωρίτερα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Σαντάμ Χουσεΐν, Ταρέκ Αζίζ, ο οποίος είπε ότι οι Αμερικανοί «αφήνουν το Ιράκ στο στόμα του λύκου».

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ο Λευκός Οίκος λέει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ικανοποιημένος από την πρόοδο στο Ιράκ και ότι σκοπεύει να συνεχίσει κανονικά με την αποχώρηση των στρατευμάτων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι η αύξηση της βίας στο Ιράκ συνδέεται με το Ραμαζάνι, λέγοντας ότι συνήθως αυτό το μήνα παρατηρείται μια αύξηση στις επιθέσεις.

«Ήδη έχουν αποχωρήσει από το Ιράκ πάνω από 80.000 στρατιώτες από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα ο Μπαράκ Ομπάμα» είπε.

Μέσα στον Αύγουστο έχουν χάσει τη ζωή τους ήδη 100 άτομα σε επιθέσεις, ενώ ο Ιούλιος ήταν ο πιο αιματηρός μήνας εδώ και δύο χρόνια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο απόλυτος σταρ στη Σαουδική Αραβία και να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ, όμως 1,5 χρόνο μετά φαίνεται να έχει αναλάβει και νέο κομβικό ρόλο στον σύλλογο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024