Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δισεκατομμύρια θα χρειαστούν για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών στο Πακιστάν

Δισεκατομμύρια θα χρειαστούν για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών στο Πακιστάν

Δισεκατομμύρια δολάρια θα χρειαστούν για την αποκατάσταση των ζημιών και κυρίως της αγροτικής οικονομίας στο Πακιστάν, δηλώνουν αξιωματούχοι του ΟΗΕ. «Οι καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες στις σοδειές είναι τεράστια» σημειώνουν χαρακτηριστικά. Στην περιοχή μετέβη -για πρώτη φορά μετά από δύο εβδομάδες- ο πρόεδρος της χώρας.

Δισεκατομμύρια δολάρια θα χρειαστούν για την αποκατάσταση των ζημιών και κυρίως της αγροτικής οικονομίας στο Πακιστάν, δηλώνουν αξιωματούχοι του ΟΗΕ.

«Οι καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες στις σοδειές είναι τεράστια» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Προς το παρόν τα Ηνωμένα Έθνη έχουν απευθύνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα για τη συγκέντρωση του ποσού των 459 εκατομμυρίων δολαρίων.

Περίπου 14 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί από τις πλημμύρες. «Οι περισσότεροι έχουν χάσει τα πάντα. Με τόσο νερό, τα επίπεδα της υγρασίας είναι ανυπόφορα. Οι άνθρωποι εδώ δεν έχουν πλέον ούτε τη σοδειά τους ούτε τα ζώα τους» αναφέρουν αξιωματούχοι του ΟΗΕ.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια βουλευτή του Πακιστάν, ο οποίος επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές: «Όταν πηγαίνεις στις περιοχές με 500 μερίδες φαγητού και συναντάς 5.000 ανθρώπους να σε αναμένουν, το μόνο που υπάρχει είναι χάος».

Στην περιοχή μετέβη και ο πρόεδρος του Πακιστάν, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει έντονη κριτική για το γεγονός ότι από τότε που ξεκίνησε η καταστροφή δεν έχει επισκεφθεί τους πληγέντες και μάλιστα πραγματοποίησε ταξίδι στο εξωτερικό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024