Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Άνοιγμα του Λονδίνου προς το Πακιστάν στη σκιά της κατάστασης στο Αφγανιστάν

Άνοιγμα του Λονδίνου προς το Πακιστάν στη σκιά της κατάστασης στο Αφγανιστάν

Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον με τον πρόεδρο του Πακιστάν Ασίφ Αλί Ζαρντάρι. «Οι δεσμοί μας είναι άρρηκτοι» υποστήριξε ο Ντ.Κάμερον, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει την ένταση που δημιούργησαν δηλώσεις του ότι το Πακιστάν «εξάγει» τρομοκρατία.

Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον με τον πρόεδρο του Πακιστάν Ασίφ Αλί Ζαρντάρι.

«Οι δεσμοί μας είναι άρρηκτοι» υποστήριξε ο Ντ.Κάμερον, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει την ένταση που δημιούργησαν δηλώσεις του ότι το Πακιστάν «εξάγει» τρομοκρατία.

«Είναι μια φιλία που δεν θα σταματήσει ποτέ, ό,τι κι αν συμβεί» δήλωσε ο Ζαρντάρι σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Κάμερον.

«Οι θύελλες έρχονται και φεύγουν, το Πακιστάν και η Βρετανία θα παραμείνουν πλάι-πλάι και θα αντιμετωπίσουν όλες τις δυσκολίες με αξιοπρέπεια» προσέθεσε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός και ο Πακιστανός πρόεδρος συμφώνησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους να «ενισχύσουν» τη συνεργασία τους στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

«Μεταξύ των προκλήσεων που πρέπει να αντιμετωπίσουν η Βρετανία και το Πακιστάν βρίσκονται ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας και η βία των εξτρεμιστών.

» Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η τρομοκρατία και ο εξτρεμισμός είναι προβλήματα παγκόσμιας κλίμακας και πρέπει να καταπολεμηθούν ενισχύοντας την συνεργασία σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο» διευκρινίζεται σε κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε, έπειτα από τη συνάντηση που είχαν στην εξοχική πρωθυπουργική κατοικία στην περιοχή Τσέκερς, στη νοτιοανατολική Αγγλία.

Οι Ντ.Κάμερον και Ασίφ Αλί Ζαρντάρι έδωσαν έμφαση στη «στενή συνεργασία» των δυνάμεων της αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας των δύο χωρών και σημείωσαν ότι αυτή η συνεργασία «πρέπει να ενισχυθεί και θα ενισχυθεί».

Για το λόγο αυτό, η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι θα μεταβεί το φθινόπωρο στο Πακιστάν.

Ο ίδιος ο Κάμερον αποδέχθηκε πρόταση του Ζαρντάρι να μεταβεί σύντομα στο Πακιστάν, προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία δεν υπάρχουν περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τις επισκέψεις αυτές.

Η επίσκεψη του Ζαρντάρι στη Βρετανία, που άρχισε την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο, δεν ματαιώθηκε παρά τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο Βρετανός πρωθυπουργός στη διάρκεια επίσκεψής του στην Ινδία, με τις οποίες κατηγορούσε το Πακιστάν ότι εξάγει τρομοκρατία.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι οι δύο ηγέτες έδωσαν έμφαση στις «μακροχρόνιες σχέσεις (μεταξύ Λονδίνου και Ισλαμαμπάντ), οι οποίες στηρίζονται σε κοινά συμφέροντα και σε έναν αμοιβαίο σεβασμό» και επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να ενισχύσουν περαιτέρω τους στρατηγικούς δεσμούς και τη συνεργασία τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Εγραψε ιστορία ο συγκλονιστικός Παναγιώτης Γκιώνης και πάει Παρίσι!

Ο πρωταθλητής του πινγκ πονγκ σε ηλικία 44 ετών κατάφερε κάτι που φαινόταν ουτοπικό και ανέλπιστο, αλλά το τεράστιο ταλέντο του και η αστείρευτη ψυχική του δύναμη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024