Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ξεπέρασαν τους 1.100 οι νεκροί από τις «άνευ προηγούμενου» πλημμύρες στο Πακιστάν

Ξεπέρασαν τους 1.100 οι νεκροί από τις «άνευ προηγούμενου» πλημμύρες στο Πακιστάν

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των συνεργείων διάσωσης να προσεγγίσουν χιλιάδες ανθρώπους που έχουν αποκλειστεί από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στο βορειοδυτικό Πακιστάν, οι οποίες προκάλεσαν το θάνατο άνω των 1.100 ανθρώπων, ενώ δεκάδες είναι και οι αγνοούμενοι. Ανθρωπιστική βοήθεια από ΕΕ και ΗΠΑ.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των συνεργείων διάσωσης να προσεγγίσουν χιλιάδες ανθρώπους που έχουν αποκλειστεί από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στο βορειοδυτικό Πακιστάν, οι οποίες προκάλεσαν το θάνατο άνω των 1.100 ανθρώπων.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, οι πλημμύρες έχουν πλήξει ένα εκατομμύριο ανθρώπους και πολλές περιοχές παραμένουν αποκλεισμένες. Επισήμως, οι νεκροί φτάνουν τους 1.100, πολλές δεκάδες θεωρούνται όμως αγνοούμενοι ενώ δεκάδες χιλιάδες είναι οι εγκλωβισμένοι.

Η πακιστανική Μετεωρολογική Υπηρεσία έκανε λόγο για «άνευ προηγουμένου» βροχοπτώσεις εξαιτίας των μουσώνων, διευκρινίζοντας πως μέσα σε 36 ώρες έπεσαν περίπου 312 χιλιοστόμετρα νερού.

«Δεν έχουμε συνολική εικόνα της κατάστασης εξαιτίας της διακοπής κάθε επικοινωνίας και δεν μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με τα γραφεία μας στις περιοχές Νοουσέρα, Σουάτ και Σαρσάντα», δήλωσε ο Μανουέλ Μπέσλερ από το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.

Η μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, η Πεσαβάρ, πόλη με τρία εκατομμύρια κατοίκους, έχει αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο και τα μέσα επικοινωνίας υπολειτουργούν, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ωστόσο, η σχετική βελτίωση των καιρικών συνθηκών διευκολύνει κάπως το έργο των συνεργείων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στους περασμένους μήνες οι μάχες μεταξύ των Ταλιμπάν και των κυβερνητικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή του Σουάτ (όπου και εντοπίζονται οι καταστροφές από τις πλημμύρες) προκάλεσαν την φυγή τουλάχιστον δύο εκατομμυρίων ανθρώπων από τις εστίες τους, οι μισοί από τους οποίους παραμένουν εσωτερικοί πρόσφυγες.

Εντωμεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε το Σάββατο την αποδέσμευση 30 εκατομμυρίων ευρώ για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Πακιστάν. Ανθρωπιστική βοήθεια προσέφεραν και οι ΗΠΑ.

* Κακή παραμένει η κατάσταση και στο Αφγανιστάν. Από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στις ανατολικές περιοχές της χώρας, αυτές που συνορεύουν με το Πακιστάν, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 65 άνθρωποι και πολλές χιλιάδες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Επίσημο: Τέλος από τον Παναθηναϊκό ο Φατίχ Τερίμ

Παρελθόν και επίσημα από τον Παναθηναϊκό αποτελεί ο Φατίχ Τερίμ με τους πράσινους να ανακοινώνουν την αποχώρηση του Τούρκου τεχνικού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024