Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Τη ζωή του πίσω» θα πάρει ο CEO της BP με παχυλή σύνταξη 600.000 λιρών

«Τη ζωή του πίσω» θα πάρει ο CEO της BP με παχυλή σύνταξη 600.000 λιρών

Μετά την αποχώρησή του τον προσεχή Οκτώβριο, ο διευθύνων σύμβουλος της BP Τόνι Χέιγορντ θα λάβει ετήσια σύνταξη 600.000 λιρών (715.000 ευρώ). O 53χρονος Χέιγορντ, βεβαρημένος με την προκλητική συμπεριφορά και τις γκάφες του κατά τη διαχείριση της κρίσης από την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού, εκτιμάται ότι θα καταλάβει μη διευθυντική θέση στη κοινοπραξία της BP με ρωσικές εταιρείες.

Μετά την αποχώρησή του τον προσεχή Οκτώβριο, ο μέχρι σήμερα διευθύνων σύμβουλος της BP Τόνι Χέιγορντ θα λάβει ετήσια σύνταξη 600.000 λιρών (715.000 ευρώ), σύμφωνα με πληροφορίες του BBC.

O 53χρονος Χέιγορντ, βεβαρημένος με την προκλητική συμπεριφορά και τις γκάφες του κατά τη διαχείριση της κρίσης από την τεράστια πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού, εκτιμάται ότι θα καταλάβει μη διευθυντική θέση στη κοινοπραξία της BP με ρωσικές εταιρείες.

Με τη σύνταξη θα λάβει και τους μισθούς και τα μπόνους ενός έτους, συνεχίζει το BBC, που ανέρχονται σε πάνω από ένα εκατομμύριο λίρες.

Επιπλέον θα διατηρήσει τα δικαιώματα επί των μετοχών κάτι που μπορεί να του αποφέρει πολλά εκατομμύρια λίρες τα επόμενα χρόνια.

Πάντως η αποζημίωση είναι σύμφωνη με τους κανονισμούς της BP που ορίζουν ότι όσα υψηλόβαθμα στελέχη εργάζονται από το 2006 μπορούν να συνταξιοδοτηθούν σε ηλικία 50 ετών.

Αντικαταστάτης του -χωρίς να έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις- θεωρείται ο Μπομπ Ντάντλεϊ που σήμερα διαχειρίζεται την κρίση στον Κόλπο του Μεξικού.

Ο Χέιγορντ προκάλεσε επανειλημμένα με τις δηλώσεις του και τη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της προσπάθειας περιορισμού της πετρελαιοκηλίδας.

Μεταξύ άλλων, ο 53χρονος μάνατζερ ζήτησε να «πάρει τη ζωή του [που έχασε με την κρίση] πίσω», εξέφρασε τη συμπάθεια του για τα «ανθρωπάκια» που έληξε η κρίση και προτίμησε να συμμετάσχει σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες, την ώρα που δεν είχε ολοκληρωθεί το σφράγισμα της διαρροής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Μπαμ» με Έσε στην Αργεντινή: Επιλογή του Μασεράνο ο μέσος του Ολυμπιακού

Ο Σαντιάγκο Έσε ετοιμάζεται να φορέσει το εθνόσημο της Αργεντινής. Και είναι προσωπική επιλογή του μεγάλου Χαβιέρ Μασεράνο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024