Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θρήνος στη Γερμανία για την τραγωδία με τους 19 νεκρούς στο Love Parade

Θρήνος στη Γερμανία για την τραγωδία με τους 19 νεκρούς στο Love Parade

Στους 19 έφτασαν οι νεκροί και στους 340 οι τραυματίες που ποδοπατήθηκαν σε σήραγγα εισόδου στο χώρο διεξαγωγής του δημοφιλούς φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής Love Parade στο Ντούισμπουργκ της δυτικής Γερμανίας. Οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για τα αίτια του συμβάντος, τη στιγμή που ο δήμαρχος της πόλης υπεραμύνεται των μέτρων ασφαλείας που είχαν ληφθεί, ενώ αυτόπτες μάρτυρες κατηγορούν τους διοργανωτές. Δεν θα διεξαχθεί ξανά το φεστιβάλ, μετά τη φετινή τραγωδία, ανακοινώνουν οι διοργανωτές.

Στους 19 έφτασαν οι νεκροί και στους 340 οι τραυματίες που ποδοπατήθηκαν
σε σήραγγα εισόδου στο χώρο διεξαγωγής του δημοφιλούς φεστιβάλ
ηλεκτρονικής μουσικής Love Parade στο Ντούισμπουργκ της δυτικής
Γερμανίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της αστυνομίας.

Τέσσερις ξένοι βρίσκονται μεταξύ των 19 θυμάτων. Πρόκειται για έναν Ολλανδό, έναν Αυστραλό, έναν Ιταλό και έναν Κινέζο, τα στοιχεία των οποίων δεν δημοσιοποιήθηκαν.

Στο μεταξύ ένας εκ των διοργανωτών ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να διεξαχθεί ξανά το φεστιβάλ Love Parade, μετά τη φετινή τραγωδία, ενώ έχουν ξεκινήσει έρευνες για τα αίτια του τραγικού συμβάντος.

Η τραγωδία συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου, στις 18:00 ώρα Ελλάδας, μέσα στη σήραγγα που οδηγεί στις εγκαταστάσεις ενός πρώην εμπορευματικού σταθμού όπου διεξαγόταν το φεστιβάλ, στο οποίο σύμφωνα με τους διοργανωτές συμμετείχαν περίπου 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι.

Σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες, αιτία της τραγωδίας ήταν ο πανικός που προκλήθηκε όταν χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν συγχρόνως μέσα στη σήραγγα, μήκους 200 μέτρων και πλάτους 30 μ., η οποία αποτελούσε τη βασική οδό πρόσβασης στους χώρους της συναυλίας.

Η αστυνομία -η οποία διέθετε δύναμη 1.200 ανδρών- απέκλεισε το χώρο και καλούσε με μεγάφωνα να επιστρέψουν όσοι επιχειρούσαν να εισέλθουν. Όμως ξέσπασε πανικός και εκτυλίχθηκαν σκηνές χάους.

Ελικόπτερα των σωστικών συνεργείων προσγειώθηκαν στον παρακείμενο αυτοκινητόδρομο, ενώ τα μέλη των σωστικών συνεργείων με δυσκολία μπόρεσαν να προσεγγίσουν το χώρο του δυστυχήματος.

Οι τοπικές Αρχές δεν έδωσαν εντολή μαζικής εκκένωσης του χώρου υπό το φόβο ότι θα ξεσπάσει μεγαλύτερος πανικός.

Σύμφωνα με το BBC, η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ έστειλε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων.

«Νέα παιδιά πήγαν σε ένα πάρτι και βρήκαν το θάνατο, ενώ πολλοί τραυματίστηκαν. Λυπάμαι πολύ για το συμβάν», είπε.

Ο δήμαρχος του Ντούισμπουργκ, Αντολφ Σαουρλάντ υπερασπίστηκε τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ και τόνισε ότι θα πραγματοποιηθεί πλήρης έρευνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024