Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μυστικές συνομιλίες Τουρκίας-Ισραήλ για την αποκατάσταση των σχέσεών τους

Μυστικές συνομιλίες Τουρκίας-Ισραήλ για την αποκατάσταση των σχέσεών τους

Την πρώτη τους... μυστική συνάντηση σε επίπεδο υπουργών είχαν Ισραήλ και Τουρκία, μετά την επίθεση των Ισραηλινών κατά του «Στόλου της Ελευθερίας» τον Μάιο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ Τούρκοι ακτιβιστές. Η συνάντηση έγινε μεταξύ του υπουργού Εμπορίου του Ισραήλ Μπενιαμίν Μπεν Ελιέζερ και του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το ρήγμα στις σχέσεις των δύο χωρών.

Την πρώτη τους συνάντηση σε επίπεδο υπουργών είχαν Ισραήλ και Τουρκία, μετά την επίθεση των Ισραηλινών κατά του «Στόλου της Ελευθερίας» τον Μάϊο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ Τούρκοι ακτιβιστές.

Η συνάντηση ήταν μυστική και έγινε μεταξύ του υπουργού Εμπορίου του Ισραήλ Μπενιαμίν Μπεν Ελιέζερ και του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου σε
μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το ρήγμα στις σχέσεις των δύο χωρών.

Επίσημη τουρκική πηγή επιβεβαίωσε ότι ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών και ο ισραηλινός υπουργός Εμπορίου είχαν μυστική συνάντηση στις Βρυξέλλες, σε μία προσπάθεια να ξεπεραστεί η κρίση ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η συνάντηση «πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις Βρυξέλλες κατόπιν αιτήματος του Ισραήλ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η επίσημη τουρκική πηγή, που δεν κατονομάζεται.

«Έχουμε ήδη διαβιβάσει στο Ισραήλ σημείωμα που περιλαμβάνει τις προσδοκίες μας απέναντί τους… οι προσδοκίες αυτές επαναδιατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πρόσθεσε.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι πραγματοποιήθηκε η μυστική συνάντηση, αλλά η είδηση δεν είχε επιβεβαιωθεί παρά μερικώς από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος δήλωσε ότι είχε δώσει άδεια για μια τέτοια συνάντηση.

Πρόκειται για την πρώτη τουρκο-ισραηλινή συνάντηση σε υπουργικό επίπεδο μετά την ισραηλινή επίθεση εναντίον της νηοπομπής μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας. Κατά τη διάρκεια της εφόδου στη ναυαρχίδα της νηοπομπής, το τουρκικό πλοίο Μαβί Μαρμαρά, σκοτώθηκαν εννέα τούρκοι ακτιβιστές.

Η υπόθεση της νηοπομπής επιδείνωσε ακόμη περισσότερο τις ήδη διαταραγμένες σχέσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και την Τουρκία. Η Άγκυρα ανακάλεσε τον πρεσβευτή της και ματαίωσε τρεις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Προκαλεί ίλιγγο το χρηματικό έπαθλο του φετινού Ρολάν Γκαρός (vids)

Αυξημένο 7.8% συγκριτικά με την περσινή σεζόν, με το συνολικό ποσό να φτάνει 53.5 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024