Τετάρτη 15 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τέλος στο κλίμα φόβου για τους Κουβανούς αντιφρονούντες ζητά η Διεθνής Αμνηστία

Τέλος στο κλίμα φόβου για τους Κουβανούς αντιφρονούντες ζητά η Διεθνής Αμνηστία

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί την Κούβα να απελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενους και να λάβει μέτρα για να τερματιστεί το «κλίμα φόβου» προς τους αντιπάλους της. Η οργάνωση τονίζει ότι η κουβανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί το εμπάργκο των ΗΠΑ ως «σαθρή δικαιολογία» για τη λήψη κατασταλτικών μέτρων.

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί την Κούβα να απελευθερώσει τους πολιτικούς
κρατούμενους και να λάβει μέτρα για να τερματιστεί το «κλίμα φόβου» προς τους αντιπάλους της.

Σε έκθεσή της η Διεθνής Αμνηστία επισημαίνει ότι οι Κουβανοί ηγέτες χρησιμοποιούν το εμπορικό εμπάργκο των ΗΠΑ σε βάρος της κομμουνιστικής χώρας ως μία «σαθρή δικαιολογία» για τη λήψη κατασταλτικών μέτρων.

«Η απελευθέρωση όλων των κρατουμένων συνείδησης και ο τερματισμός της κακομεταχείρισης των διαφωνούντων είναι μέτρα τα οποία η κουβανική κυβέρνηση πρέπει να λάβει αμέσως και χωρίς όρους» τονίζει η Κέρι Χάουαρντ, αναπληρώτρια διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Είναι σαφές ότι το αμερικανικό εμπάργκο έχει αρνητικές επιπτώσεις στην χώρα , αλλά είναι ειλικρινά μία σαθρή δικαιολογία για να παραβιάζονται τα δικαιώματα του κουβανικού λαού» επισημαίνει η Χάουαρντ.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, στην Κούβα υπάρχουν 53 «κρατούμενοι συνείδησης».

Η ανεξάρτητη κουβανική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε ότι στο νησί υπάρχουν περίπου 190 πολιτικοί κρατούμενοι, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι 53 που αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία.

Η Κούβα θεωρεί τους διαφωνούντες ως μισθοφόρους που εργάζονται για τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους εχθρούς για να υπονομεύουν την κυβέρνηση.

Το εμπορικό εμπάργκο επιβλήθηκε πριν από 48 χρόνια όταν ο Φιντέλ Κάστρο ανέλαβε την εξουσία στην Κούβα κατά την επανάσταση του 1959 και εξακολουθεί να υφίσταται αφού ουδέποτε πέτυχε στον σκοπό του που ήταν η ανατροπή της κυβέρνησης.

Η Διεθνής Αμνηστία τονίζει επίσης ότι η κουβανική κυβέρνηση εμποδίζει την πρόσβαση σε δικτυακούς τόπους της αντιπολίτευσης στο Διαδίκτυο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

LIVE: Λαμία – Άρης

LIVE: Λαμία – Άρης. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – Άρης για την 9η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 2 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 15 Μαϊου 2024