Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αλλαγές εν όψει στο κυβερνών κομμουνιστικό κόμμα της Βορείου Κορέας

Αλλαγές εν όψει στο κυβερνών κομμουνιστικό κόμμα της Βορείου Κορέας

Το κυβερνών κομμουνιστικό κόμμα της Βορείου Κορέας πρόκειται να συγκαλέσει το Πολιτικό Γραφείο του, γεγονός σπάνιο στα χρονικά του, προκειμένου να εκλέξει νέα ηγεσία, ανέφεραν το Σάββατο τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Πιθανολογείται πως ο γιος του Κιμ Γιονγκ Ιλ θα αναβαθμιστεί, με στόχο κάποια στιγμή να τον διαδεχθεί.

Το κυβερνών κομμουνιστικό κόμμα της Βορείου Κορέας πρόκειται να συγκαλέσει το Πολιτικό Γραφείο του, γεγονός σπάνιο στα χρονικά του, προκειμένου να εκλέξει νέα ηγεσία, ανέφεραν το Σάββατο τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το BBC, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο και εκεί θα εκλεγούν οι νέοι ηγέτες του Εργατικού Κόμματος (WPK), ανέφερε το κεντρικό πρακτορείο ειδήσεων Βορείου Κορέας.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή ίσως σηματοδοτεί μια μετάβαση εξουσίας.

Εδώ και καιρό υπάρχουν έντονες φήμες ότι ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονυκ Ιλ είναι άρρωστος και ότι καλλιεργείται το έδαφος για να τον διαδεχθεί ο γιος του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει πως η συνεδρίαση γίνεται «για την εκλογή του ανώτατου ηγετικού σώματος, που αντανακλά τις νέες ανάγκες του WPK».

«Είμαστε αντιμέτωποι με την ιερή επαναστατική αποστολή να εξελίξουμε το WPK σε ένα αιωνίως δοξασμένο κόμμα του Κιμ Ιλ Σουνγκ (σ.σ. του ιδρυτή της Βορείου Κορέας, το 1948) και να αυξήσουμε περαιτέρω την στρατιωτική του λειτουργία, προκειμένου να δοξάσει την πατρίδα ως ένα μεγάλο ακμάζων και δυνατό σοσιαλιστικό έθνος» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Ο Κιμ Γιονκ Ιλ, γιος του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ανέλαβε την εξουσία μετά τον θάνατο του πατέρα του το 1994.

Η συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου αναμένεται να φέρει την αναβάθμιση του τρίτου γιου του, του Κιμ Γιονγκ Ουν, που έχει σπουδάσει στην Ελβετία.

Λίγες ημέρες νωρίτερα ο διευθυντής της υπηρεσίας πληροφοριών της Νοτίου Κορέας ανέφερε πως ο 27χρονος γιος του ηγέτη της Β.Κορέας παίζει ρόλο στη λήψη πολιτικών αποφάσεων και συνοδεύει τον πατέρα του σε περιοδείες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024