Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δεκτή έγινε η παραίτηση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού της Τσεχίας

Δεκτή έγινε η παραίτηση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού της Τσεχίας

Ο απερχόμενος υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Τσεχίας Γιαν Φίσερ υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο Βάτσλαβ Κλάους την Παρασκευή, ο οποίος την έκανε δεκτή ανοίγοντας το δρόμο για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης μετά τις εκλογές στις 28 και 29 Μαΐου.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Τσεχίας Γιαν Φίσερ υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο Βάτσλαβ Κλάους το πρωί της Παρασκευής, ο οποίος την έκανε δεκτή ανοίγοντας το δρόμο για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης μετά τις εκλογές στις 28 και 29 Μαΐου.

Η παραίτηση, διά νόμου, ακολουθεί την πρώτη συνεδρίαση της Κάτω Βουλής, μετά τις εκλογές του Μαΐου. Αυτό θα επιτρέψει στον Κλάους να διορίσει νέο πρωθυπουργό που σχεδόν σίγουρα θα είναι ο κεντροδεξιός Πετρ Νέκας, ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Πολιτών, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ο Π.Νέκας ηγείται των συνομιλιών για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με δύο άλλα κεντροδεξιά κόμματα – το TOP09 και το Κόμμα Δημοσίων Υποθέσεων- μετά την εξασφάλιση και των τριών κομμάτων μαζί, των 118 εδρών από τις 200, στις γενικές εκλογές, στις 28-29 Μαΐου.

Ο πρόεδρος ζήτησε από τον απερχόμενο πρωθυπουργό και το υπουργικό συμβούλιο να παραμείνει στην εξουσία μέχρι να διοριστεί νέα κυβέρνηση. Ο Φίσερ ήταν επικεφαλής υπηρεσιακής κυβέρνησης από τον Μάιο του 2009 μετά την πτώση της προηγούμενης κυβέρνησης ύστερα από πρόταση μομφής

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024