Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δέκα Τούρκοι στρατιώτες νεκροί σε συγκρούσεις με Κούρδους αντάρτες

Δέκα Τούρκοι στρατιώτες νεκροί σε συγκρούσεις με Κούρδους αντάρτες

Επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης στη νοτιοανατολική Τουρκία με σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ στρατού και Κούρδων αυτονομιστών που οδήγησαν στο θάνατο δέκα Τούρκων στρατιωτών και 12 ανταρτών του PKK. Ακολούθησε βομβάρδισμός θέσεων των Κούρδων ανταρτών στο έδαφος του Βορείου Ιράκ από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Οργισμένη η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας, με επιθέσεις απειλεί το PKK.

Επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης στη νοτιοανατολική Τουρκία με σφοδρές
συγκρούσεις μεταξύ στρατού και Κούρδων αυτονομιστών που οδήγησαν στο
θάνατο δέκα Τούρκων στρατιωτών και 12 ανταρτών του PKK. Ακολούθησε
βομβάρδισμός θέσεων των Κούρδων ανταρτών στο έδαφος του Βορείου Ιράκ
από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν το Σάββατο κοντά στην πόλη Σεμντινλί στην επαρχία Χακάρι, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, έπειτα από επίθεση ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν σε στρατιωτική περίπολο.

Οκτώ Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στις μάχες με τους Κούρδους αντάρτες και άλλοι δύο έπεσαν νεκροί από την έκρηξη νάρκης ενόσω καταδίωκαν τους αυτονομιστές.

Ειδικές δυνάμεις εστάλησαν άμεσα για ενισχύουν τη φύλαξη της μεθοριακής περιοχής και μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν θέσεις των Κούρδων ανταρτών στο Βόρειο Ιράκ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς να παρέχονται περαιτέρω λεπτομέρειες.

Στις συγκρούσεις τραυματίστηκαν τουλάχιστον 14 στρατιώτες.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε την επίθεση του PKK, που οδήγησε στις αιματηρές συγκρούσεις, λέγοντας ότι η χώρα θα συνεχίσει τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας.

«Αυτές οι ειδεχθείς επιθέσεις δεν πρόκειται να κάμψουν την αποφασιστικότητα μας. Το κράτος μας σίγουρα θα ξεπεράσει τις προκλήσεις των αυτονομιστών, που στόχο έχουν να πλήξουν τη σταθερότητα, την ενότητα και την αλληλεγγύη της χώρας μας» αναφέρει σε μήνυμά του.

Στο ίδιο μήκος ο Αμπντουλάχ Γκιουλ: «Θα ήθελα να ανακοινώσω προς όλο τον κόσμο ότι η Τουρκία έχει εμπλακεί σε ένα πραγματικό και συνολικό αγώνα κατά της τρομοκρατίας με τον πιο ισχυρό και αποτελεσματικό τρόπο. Αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα της Τουρκίας».

Εν τω μεταξύ, το ΡΚΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι θα εξαπολύσει επιθέσεις σε όλες τις πόλεις της Τουρκίας αν ο στρατός συνεχίσει την πολιτική της κατά μέτωπο σύγκρουσης.

Οι επιθέσεις του PKK και οι συγκρούσεις έχουν αυξηθεί επικίνδυνα τους τελευταίους μήνες στη νοτιοανατολική Τουρκία, μετά την
κατάρρευση της ειρηνευτικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης Ερντογάν για το
Κουρδικό.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι περισσότεροι από 40 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από το Μάρτιο. Στο ίδιο διάστημα έχουν σκοτωθεί 130 Κούρδοι αντάρτες στη διάρκεια επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού σε Τουρκία και Βόρειο Ιράκ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024