Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αιματηρή επίθεση ενόπλων εναντίον αυτοκινητοπομπής του ΝΑΤΟ στο Πακιστάν

Αιματηρή επίθεση ενόπλων εναντίον αυτοκινητοπομπής του ΝΑΤΟ στο Πακιστάν

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση ενόπλων εναντίον οχηματοπομπής, η οποία μετέφερε εφόδια στα στρατεύματα του NATO στο Αφγανιστάν, ενώ πάνω από 12 οχήματα πυρπολήθηκαν, κοντά στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν. Η συγκεκριμένη επίθεση είναι η πρώτη τόσο κοντά στην αυστηρά φρουρούμενη πρωτεύουσα.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση ενόπλων εναντίον οχηματοπομπής, η οποία μετέφερε εφόδια στα στρατεύματα του NATO στο Αφγανιστάν, ενώ πάνω από 12 οχήματα πυρπολήθηκαν, κοντά στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η επίθεση σημειώθηκε στην διάρκεια της νύχτας στην Ταρνόλ, περίπου 15 χλμ. από την πρωτεύουσα του Πακιστάν, στον δρόμο προς τη βορειοδυτική πόλη Πεσάβαρ και τη βασική οδό ανεφοδιασμού των δυνάμεων NATO στο γειτονικό Αφγανιστάν.

Αν και εξτρεμιστές έχουν πραγματοποιήσει πολλές επιδρομές εναντίον οχηματοπομπών με προμήθειες για τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του NATO που πολεμούν εναντίον των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, η συγκεκριμένη επίθεση είναι η πρώτη τόσο κοντά στην αυστηρά φρουρούμενη πρωτεύουσα.

«Έχουν επιβεβαιωθεί επτά θάνατοι. Τέσσερις είναι τραυματίες. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για συλλήψεις», δήλωσε ο Γκουστάσαμπ Χαν, αξιωματούχος της αστυνομίας.

Εγχώρια ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η πυροσβεστική κινητοποιήθηκε για να τεθεί υπό έλεγχο τη φωτιά ενώ αναφέρθηκε μια σειρά εκρήξεων από τις δεξαμενές καυσίμων και λάστιχα που έσκαγαν.

Ο Καλίλ Ιμάν, επιθεωρητής της αστυνομίας του Ισλαμαμπάντ, είπε σε δημοσιογράφους ότι στην επίθεση συμμετείχαν 10-12 δράστες. «Εργαζόμαστε για να τους συλλάβουμε», δήλωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

«Πρώτη» για Κόντη στον Παναθηναϊκό – Τι είπε στους ποδοσφαιριστές

Ο Χρήστος Κόντης πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με τον Παναθηναϊκό..

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024