Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαλύθηκε ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Ουκρανία

Διαλύθηκε ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Ουκρανία

Την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού στην Ουκρανία, του οποίου ηγείται η Γιούλια Τιμοσένκο, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ουκρανικής Βουλής. Ο συνασπισμός δεν κατάφερε να αποδείξει ότι παραμένει ενωμένος παρά την ήττα της πρωθυπουργού στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.

2

Ο πρόεδρος της ουκρανικής Βουλής ανακοίνωσε την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού, του οποίου ηγείτο η Γιούλια Τιμοσένκο.

Ο Βολοντίμιρ Λίτβιν δήλωσε στο Κοινοβούλιο ότι ο συνασπισμός δεν διαθέτει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο και ότι δεν κατάφερε να αποδείξει ότι παραμένει ενωμένος παρά την ήττα της πρωθυπουργού στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.

Ανακοινώνοντας την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου δήλωσε ότι συναντήθηκαν οι ηγέτες των κοινοβουλευτικών κομμάτων και ότι οι εταίροι του συνασπισμού δε συγκέντρωσαν αρκετές υπογραφές για να δείξουν ότι διατηρούν την πλειοψηφία.

Τα πολιτικά κόμματα της Ουκρανίας καλούνται τώρα να σχηματίσουν νέο κυβερνητικό συνασπισμό και δεν αποκλείεται να συσπειρωθούν γύρω από το κόμμα του νικητή των προεδρικών εκλογών, Βίκτορ Γιανούκοβιτς.

Ο νέος πρόεδρος έχει δηλώσει ότι εάν δεν μπορέσει να σχηματιστεί κυβέρνηση πλειοψηφίας, θα ζητήσει τη διάλυση του Κοινοβουλίου και θα προαναγγείλει πρόωρες εκλογές.

Το σενάριο αυτό το φοβούνται ιδιαίτερα οι επενδυτές καθώς θα παρατείνει την περίοδο της αβεβαιότητας για μήνες στην Ουκρανία, η οποία έχει πληγεί από την οικονομική κρίση και συνεχίζει να αγωνίζεται χωρίς εξωτερικό δανεισμό.

Τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο έχουν περιθώριο 30 ημερών να σχηματίσουν νέο συνασπισμό και 60 ημέρες για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024