Εκατοντάδες ή χιλιάδες θύματα

Σεισμός 7,3 Ρίχτερ ισοπέδωσε την Αϊτή

Σεισμός 7,3 Ρίχτερ ισοπέδωσε την Αϊτή
Πόλη-φάντασμα η πρωτεύουσα Πορτ Ο Πρενς   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
in.gr audio player
Πορτ ο Πρενς

Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, την οποία ακολούθησε μετασεισμός 5,9 βαθμών, συγκλόνισε την Αϊτή λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, πολλά κτίρια έχουν καταρρεύσει στην πρωτεύουσα της χώρας, Πορτ Ο Πρενς και υπάρχουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες νεκροί.

Το Κέντρο Πρόβλεψης Τσουνάμι του Ειρηνικού εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι προς τις περισσότερες χώρες της Καραϊβικής, όπως η γειτονική Δομηνικανή Δημοκρατία, η Κούβα και οι Μπαχάμες.

«Καταστροφικά κύματα τσουνάμι δεν έχουν καταγραφεί ιστορικά μετά από σεισμούς στην περιοχή και στα σχετικά στοιχεία που τηρούμε» αναφέρεται σε ανακοίνωση του κέντρου.

«Ωστόσο, υπάρχει η πιθανότητα της πρόκλησης τοπικού τσουνάμι που μπορεί να πλήξει τις ακτές που εκτείνονται σε απόσταση το πολύ 100 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού» καταλήγει η ανακοίνωση.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 16 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Αϊτής, Πορτ Ο Πρενς και είχε εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, πολλά κτίρια έχουν καταρρεύσει στην πρωτεύουσα της Αϊτής και υπάρχουν δεκάδες νεκροί.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη