Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θολό το μετεκλογικό τοπίο στην Αλβανία με προβάδισμα Μπερίσα

Θολό το μετεκλογικό τοπίο στην Αλβανία με προβάδισμα Μπερίσα

Με καταμετρημένες περίπου τις μισές ψήφους, το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα φέρεται να προηγείται με βραχεία κεφαλή στις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Αλβανία. Ωστόσο, το μετεκλογικό τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει και πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμη και για πιθανότητα νίκης των Σοσιαλιστών.

37

Με καταμετρημένες περίπου τις μισές ψήφους, το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα φέρεται να προηγείται με βραχεία κεφαλή στις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Αλβανία.

Ωστόσο, το μετεκλογικό τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη και πληροφορίες κάνουν λόγο και για πιθανότητα νίκης των Σοσιαλιστών.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα (τα επίσημα αναμένονται την Τρίτη) το Δημοκρατικό Κόμμα προηγείται του Σοσιαλιστικού Κόμματος με μεγάλο μέρος των ψήφων να μην έχει καταμετρηθεί και να μην έχει συμπεριληφθεί ακόμα στο τελικό αποτέλεσμα.

Οι Σοσιαλιστές, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα προηγούνταν στην πρωτεύουσα Τίρανα, από όπου εκλέγονται 32 βουλευτές από τους συνολικά 140.

Τα exit poll

Το exit poll της εταιρείας GANY BOBI πρόβλεψε πως το 47,6% των ψήφων λαμβάνει το Δημοκρατικό Κόμμα, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα υπό τον δήμαρχο Τιράνων, Έντι Ράμα, λαμβάνει το 38% και στο Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης 6,5%.

Επίσης το exit poll της εταιρίας ZOGBY προβλέπει ότι το Δημοκρατικό Κόμμα καταλαμβάνει 69 έδρες, σε σύνολο 140, 55 το Σοσιαλιστικό Κόμμα και 16 παραμένουν, σύμφωνα με το exit poll, αδιευκρίνιστες.

ΟΑΣΕ: Βελτιωμένη εικόνα

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία και στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια της ψηφοφορίας σημειώθηκαν βελτιώσεις όσον αφορά την εκλογική διαδικασία, σημειώθηκαν όμως και «παραβιάσεις».

«Η Διεθνής Αποστολή Επιτήρησης Εκλογών κατέληξε ότι η εκλογική διαδικασία στην Αλβανία σημείωσε βελτιώσεις, επεσήμανε όμως ότι εξακολουθούν να υπάρχουν παραβιάσεις» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των 500 παρατηρητών της αποστολής.

* Σε δηλώσεις του ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τη διεύρυνση, Όλι Ρεν, με αφορμή τα διαδικαστικά προβλήματα και την προεκλογική βία των εκλογών σχολίασε ότι έχει παρατηρηθεί κάποια πρόοδος στην οργάνωση της ψηφοφορίας. «Οι εκλογές αυτές υπογραμμίζουν σαφώς την ανάγκη η πολιτική ηγεσία της Αλβανίας  να εργαστεί σκληρά ώστε στο μέλλον να οργανώσει εκλογές που θα ανταποκρίνονται πλήρως στα διεθνή πρότυπα και θα έχουν την εμπιστοσύνη των Αλβανών ψηφοφόρων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024