Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Ιράν «κλείνει» το Facebook για να πλήξει τους μεταρρυθμιστές εν όψει εκλογών

Το Ιράν «κλείνει» το Facebook για να πλήξει τους μεταρρυθμιστές εν όψει εκλογών

Με την απαγόρευση της πρόσβασης των Ιρανών στο Facebook... εγκαινίασε το καθεστώς του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ την εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές της 12ης Ιουνίου. Η απαγόρευση επιβλήθηκε ως φαίνεται για να μην γίνουν ευρύτερα γνωστές οι θέσεις του υποψηφίου των μεταρρυθμιστών.

51

Με την απαγόρευση της πρόσβασης των Ιρανών στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook… εγκαινίασε το καθεστώς Αχμαντινετζάντ την εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές της 12ης Ιουνίου. Η απαγόρευση επιβλήθηκε ως φαίνεται για να μην γίνουν ευρύτερα γνωστές οι θέσεις του υποψηφίου των μεταρρυθμιστών.

«Σύμφωνα με ορισμένους χρήστες, απαγορεύθηκε διότι οι οπαδοί του υποψηφίου Μιρ Χουσεΐν Μουσαβί κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν το Facebook προκειμένου να γνωστοποιήσουν ευρύτερα τις θέσεις του υποψηφίου» μετέδωσε το Σάββατο το προσκείμενο στους μεταρρυθμιστές πρακτορείο ειδήσεων Irna.

Οι επίσημες Αρχές δεν προέβησαν σε καμία ανακοίνωση σχετικά με την απαγόρευση της πρόσβασης στο Facebook.

«Την απόφαση ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών» δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων υπάλληλος μίας εταιρίας υπηρεσιών Διαδικτύου, χωρίς άλλη διευκρίνιση.

Ο πρώην πρωθυπουργός Μιρ Χουσεΐν Μουσαβί υποστηρίζεται από το μεταρρυθμιστή πρώην πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας Μοχαμάντ Χαταμί και τα κυριότερα μεταρρυθμιστικά κόμματα στο Ιράν.

Θεωρείται ως ο κυριότερος αντίπαλος του συντηρητικού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ο οποίος διεκδικεί δεύτερη τετραετή θητεία.

Η σελίδα του υποψηφίου Μουσαβί στο Facebook αριθμεί περίπου 5.200 «φίλους».

Υπάρχουν επίσης πολλές άλλες ιστοσελίδες που δημιουργήθηκαν από οπαδούς του Μουσαβί και μία από αυτές έχει 4.978 μέλη και επιγράφεται «Αγαπώ το Ιράν, υποστηρίζω τον Χαταμί, ψηφίζω Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί».

Οι οπαδοί του Αχμαντινετζάντ έχουν επίσης τη δική τους ιστοσελίδα, αλλά οι «φίλοι» του προέδρου στο Facebook δεν ξεπερνούν προς το παρόν τα 1.700 άτομα.

Πριν από μερικούς μήνες οι αρχές απαγόρευσαν το Facebook αλλά και το Orkut, που χρησιμοποιείται πολύ από νέους Ιρανούς, προτού επιτρέψουν και πάλι την πρόσβαση στο Facebook.

Στις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου συμμετέχουν άλλοι δύο υποψήφιοι, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Μεχντί Καρουμπί και ο συντηρητικός πρώην αρχηγός του στρατού Μοχσέν Ρεζάιε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024