Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανθρωπιστική βοήθεια των ΗΠΑ στο Πακιστάν ενώ συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Σουάτ

Ανθρωπιστική βοήθεια των ΗΠΑ στο Πακιστάν ενώ συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Σουάτ

95 Έκτακτη ενίσχυση 110 εκατομμυρίων δολαρίων σε ανθρωπιστική βοήθεια θα παράσχουν οι ΗΠΑ στο Πακιστάν για να αντιμετωπίσει την τραγική κατάσταση εκατομμυρίων προσφύγων από την κοιλάδα του Σουάτ όπου μαίνονται μάχες με Ταλιμπάν. Την ανακοίνωσε έκανε η υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, η οποία υποσχέθηκε ότι οι ΗΠΑ θα πράξουν περισσότερα αν το απαιτήσουν οι ανάγκες.Εν […]

95

Έκτακτη ενίσχυση 110 εκατομμυρίων δολαρίων σε ανθρωπιστική βοήθεια θα παράσχουν οι ΗΠΑ στο Πακιστάν για να αντιμετωπίσει την τραγική κατάσταση εκατομμυρίων προσφύγων από την κοιλάδα του Σουάτ όπου μαίνονται μάχες με Ταλιμπάν.

Την ανακοίνωσε έκανε η υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, η οποία υποσχέθηκε ότι οι ΗΠΑ θα πράξουν περισσότερα αν το απαιτήσουν οι ανάγκες.

Εν τω μεταξύ, οι κυβερνητικές δυνάμεις του Πακιστάν ανακοίνωσαν ότι ο στρατός θα προωθηθεί πιο βαθιά στην κοιλάδα Σουάτ. Συγκρούσεις σημειώθηκαν στις πόλεις Μάτα και Κανγιού, σε απόσταση 140 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ. Επίσης, μάχες αναφέρθηκαν και κοντά στη εγκαταλειμμένη σε μεγάλο μέρος της Μινγκόρα, τη μεγαλύτερη πόλη του Σουάτ όπου τα κυβερνητικά στρατεύματα προετοιμάζονται για οδομαχίες με τους οχυρωμένους αντάρτες.

Η παρουσία των εξτρεμιστών Ταλιμπάν στο Σουάτ και τις γύρω περιοχές και σε απόσταση μερικών δεκάδων χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα της χώρας είχε κινητοποιήσει τη κυβέρνηση της χώρας αλλά και τη Δύση για την αποτροπή εξελίξεων.

Από την έναρξη των επιχειρήσεων περίπου δύο εκατομμύρια άμαχοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, μετά και από προτροπή της κυβέρνησης που έχει σπεύσει να οργανώσει χώρους φιλοξενίας. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, πάνω από 1,45 εκατομμύριο άτομα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους μόνο μέσα στον Μάιο ενώ περίπου 550.000 άλλα τα είχαν ήδη εγκαταλείψει από τον περασμένο Αύγουστο.

Παραταύτα, υπάρχουν καταγγελίες ότι τόσο οι Ταλιμπάν όσο και ο στρατός έχουν επιτεθεί και σκοτώσει αμάχους ενώ οι Ταλιμπάν καταγγέλλεται ότι έχουν χρησιμοποιήσει και αμάχους σαν ανθρώπινες ασπίδες.

«Τις 24 τελευταίες ώρες σκοτώθηκαν 16 τρομοκράτες και από την πλευρά των κυβερνητικών δυνάμεων ένας αξιωματικός και τρεις στρατιώτες», ανέφερε επισήμως ο στρατός, αν και όλα οι πληροφορίες δεν είναι εύκολο να επιβεβαιωθούν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024