Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέα προειδοποίηση της ΕΕ για τους κινδύνους των ακουστικών μουσικής

Νέα προειδοποίηση της ΕΕ για τους κινδύνους των ακουστικών μουσικής

Η παρατεταμένη χρήση ακουστικών σε υψηλή ένταση απειλεί να προκαλέσει επιδημία βαρηκοΐας μεταξύ των νέων, προειδοποιεί εκ νέου επιτροπή ειδικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 5 με 10 τοις εκατό των χρηστών πράγματι το παρακάνει.

36

Η παρατεταμένη χρήση ακουστικών σε υψηλή ένταση απειλεί να προκαλέσει επιδημία βαρηκοΐας μεταξύ των νέων, προειδοποιεί εκ νέου επιτροπή ειδικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα ακουστικά που χρησιμοποιούνται με τις διαδεδομένες πλέον φορητές συσκευές μουσικής μπορούν να προκαλέσουν εμβοές (βούισμα στα αφτιά) και μερική απώλεια ακοής στις υψηλές συχνότητες, ανέφερε η Επιστημονική Επιτροπή για τους Αναδυόμενους και τους Πρόσφατα Αναγνωρισμένους Κινδύνους για την Υγεία.

Ο κίνδυνος αφορά το 5 με 10 τοις εκατό των χρηστών οι οποίοι χρησιμοποιούν ακουστικά σε υψηλή ένταση για μία ώρα κάθε ημέρα σε διάστημα 5 ετών.

Θεραπεία δεν υπάρχει ούτε για τη βαρηκοΐα ούτε για τις εμβοές, τόνισε την Τρίτη εκπρόσωπος της Επιτροπής σε συνέδριο που παρακολούθησε το Reuters.

Ανάλογη προειδοποίηση είχε εκδώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο Οκτώβριο.

«Ας είμαστε ειλικρινείς: θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια καταστροφή αν δεν γίνει κάτι σύντομα» συμφώνησε ο Στίβεν Ράσελ της πανευρωπαϊκής οργάνωσης ANEC για την ασφάλεια των καταναλωτών.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν πιθανά μέτρα για την προστασία των χρηστών, όπως νέα όρια έντασης για τα ακουστικά και προειδοποιητικά μηνύματα στις οθόνες των συσκευών μουσικής.

Την περασμένη εβδομάδα, ο γερμανικός Σύλλογος Ωτορινολαρυγγολογία ανέφερε ότι ένα στα πέντε άτομα 16 έως 20 ετών ήδη παρουσιάζει βλάβες στο έσω αφτί λόγω των ακουστικών.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Συλλόγου, η ευρωπαϊκή νομοθεσία προβλέπει σήμερα ότι μέγιστη ένταση στα ακουστικά μουσικής δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 100 decibel.

Οι γερμανοί ωτορινολαρυγγολόγοι θεωρούν ότι η ένταση αυτή είναι υπερβολικά υψηλή, δεδομένου ότι στους εργασιακούς χώρους οι υπάλληλοι υποχρεούνται να φορούν ακουστικά όταν τα επίπεδα θορύβου υπερβαίνουν τα 85 dB

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024